Aktualno

Održan seminar Leonardo da Vinci

ldavinci 3

Kontakt seminar najvećeg programa Europske unije namjenjenog strukovnom obrazovanju  i osposobljavanju, Leonardo da Vinci, održan je od 15. do 18. listopada u Dubrovniku.

Program Leonardo da Vinci u Hrvatskoj provodi Agencija za mobilnost i programe Europske u okviru Programa za cjeloživotno učenje.
Stotinjak polaznika iz 26 europskih zemalja okupilo se na seminaru  „Povezivanje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja s potrebama tržišta rada“, koji je počeo tradicionalnim Europskim sajmom. Sudionici su doznali više o načinu prijave i sudjelovanja u programu, povezali se s potencijalnim partnerima iz zemalja koje sudjeluju u tom programu te osmislili zajedničke projekte.

U radu seminara sudjelovali su predstavnici ustanova koje provode strukovno obrazovanje i osposobljavanje te predstavnici poduzeća i socijalnih partnera čije područje djelovanja obuhvaća jedan od sljedećih sektora: automobilski, ljepota, IT, telekomunikacije i turizam.

Ivana Krnjić, voditeljica Odsjeka za Leonardo da Vinci Agencije za mobilnost i programe, sudionicima je detaljnije predstavila aktivnosti mobilnosti i partnerstva u okviru programa Leonardo da Vinci te ih uputila u pripremu kvalitetnog projekta i prikazala primjere dobre prakse projekata iz Republike Hrvatske.

Polaznici su u radnim grupama zajednički osmišljavali projekte i razrađivali ideje projekta, stekli nove kontakte i širu mogućnost suradnje u europskim projektima, pri čemu su im na raspolaganju bili programski djelatnici Agencije za mobilnost i programe EU, kao i predstavnici nacionalnih agencija iz ostalih zemalja.

Više informacija o programu Leonardo da Vinci dostupno je na stranicama Agencije za mobilnost i programe EU.

Pročitajte još

ČEKAJU NAS VRUĆINE, PA ‘SUMMERKILLER’ Evo kada možemo očekivati zahlađenje

Dulist

Poznati lijek za visoki krvni tlak povlači se iz svih ljekarni

Dulist

Prekid A1 usluga zbog radova na hidrotehničkom tunelu ispod Srđa

Dulist