Zanimljivosti

Održan prvi susret “Mladi za mlade”

biskupija mladi 01

U Učeničkom domu „Paola di Rosa“ na Ilijinoj glavici u Dubrovniku održan je prvi vikend susret novog ciklusa formacije animatora „Mladi za mlade“ u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, Ureda HBK za mlade i Salezijanske obitelji.

Program je započeo Zazivom Duha Svetog kojeg je predvodio don Marin Lučić, pročelnik Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije. Na početku mlade su pozdravile Ivana Čogelja, voditeljica Ureda HBK za mlade i Petra Juriša, voditeljica programa formacije animatora HBK „Mladi za mlade“, kao i ostali animatori instruktori koji će ovog tjedna voditi program.

Nakon zajedničke večere uslijedilo je upoznavanje po grupama, a zatim interaktivna radionica pod nazivom „Animirati: tko, što kako?“, te večernja molitva.

Ovo je treći put da Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije u suradnji s Uredom HBK za mlade i Salezijanskom obitelji provodi Temeljnu formaciju animatora programa „Mladi za mlade.“ Tijekom četiri vikend susreta stručnjaci za rad s mladima osposobljavaju ih za aktivno sudjelovanje u životu župne zajednice.

Ove godine održat će se dva turnusa programa. Na ovom prvom sudjeluje 50-ak mladih iz svih krajeva Dubrovačke biskupije, a još toliko novih mladih će sudjelovati i na drugom turnusu koji će početi u petak 30. studenog. Ovoj prvoj večeri formacije novih animatora pridružilo se i 15-ak animatora Dubrovačke biskupije koji su postali animatori u prethodnom turnusu, te na taj način podržali svoje vršnjake u njihovoj želji za aktivnim sudjelovanjem u životu župne zajednice.

Pročitajte još

Preminuo profesor klavira Radovan Stanić

Dulist

(FOTO) U KUĆI BUKOVAC Radionicu glume vodila Nika Lasić

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1996. Drugi razorni potres u Stonu

Dulist