Sport

Održan Kup sveti Vlaho

Ura nage i Slano

U Sportskoj dvorani Gospino polje godine usješno se održao Tradicionalni Judo kup Sveti Vlaho u organizaciji Judo kluba Dubrovnik 1966.

Natjecanje je otvorio predsjednik Dubrovačkog saveza sportova gospodin Maro Kapović.
Nastupilo je 305 najmlađih judaša od osam godina do zaključno šesnaest godina iz 18 klubova. Iz naše županije najbrojniiji su bili domaćini Judo klub Dubrovnik 1966 sa 37 natjecatelja, zatim Ura Nage sa 35 natjecatelja, Konavle Cavtat sa 33 natjecatelja, JK Župa Dubrovačka sa 27 natjecatelja, JK Dubrovnik sa 15 natjecatelja, Slano sa 6 natjecatelja.
Također su nastupali još judaši iz Splita, Solina, Makarske, Zagreba te iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

JK Ura Nage i JK Slano su ove subote nastupili na kupu SV. Vlaho u Gospinom polju. Prva mjesta su osvojili: F. Kužnin, L. Kužnin, K.Konjevod, E. Knežić. Druga mjesta su osvojili: G.Radić, I.Radinković, J. Bratoš, M.Marinović, I.Lale, M.Ristić, K.Delo, O. Bartulović. Treća mjesta su osvojili: L. Tešanović, D. Marinković, M. Machiedo, I.Franković, M.Bratičević, L. Konjevod , a peta mjesta su osvojili B.Kljajić, A. Režić, N. Ivanković, Stjepović.

Sljedeći tjedan putuju na kadetsko prvenstvo hrvatske u Rijeku, a od članova očekuju samo dobru borbu, jer ipak im je ovo prva godina da su u kadetima.

Judaše Judo kluba Dubrovnik 1966 već sljedeći vikend nastavljaju sa natjecanjima. U Opatiji u subotu 15. veljače 2014 godine održati će se Prvenstvo Hrvatske za kadetkinje i kadete.Marko Raić brani zlatnu medalju, a Karlo Putica srebrnu medalju sa prošlogodišnjeg prvenstva Hrvatske za kadete.

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist