Crna kronika

Određen istražni zatvor vozaču (21) koji je skrivio nesreću u kojoj je poginuo 19-godišnjak

shutt zatvor pritvor 1

Sudac istrage odredio je istražni zatvor 21-godišnjaku koji je skrivio prometnu nesreću u kojoj je prošle nedjelje život izgubio 19-godišnji mladić.
Naime, kako se ističe u priopćenju objavljenom na stranicama DORH-a, Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 31. srpnja 2024., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (2003.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. stavak 4. u svezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona.
-Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 21-godišnjak 28. srpnja 2024., oko 5:50 sati, u Dubrovniku, na predjelu Batahovina, upravljao osobnim vozilom desnom kolničkom trakom suprotno odredbama čl. 47. stavak 1., čl. 53. i čl. 199. stavak 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i čl. 23. Pravilnika o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama. Osnovano se sumnja da je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola (koncentracija apsolutnog alkohola u krvi najmanje od 1,19 g/kg) zbog čega su njegove vozačke sposobnosti bile smanjene, kao i nedopuštenom brzinom (ograničenje brzine od 40 km/h na tom dijelu), pristajući da takvom vožnjom ugrozi ostale sudionike u prometu. Osnovano se sumnja da je pri izlasku iz jednog lijevog nepreglednog zavoja izgubio nadzor nad vozilom i vozilom skrenuo udesno te udario u uzdignuti betonski rubnjak s desne strane kolnika preko kojeg je vozilom prešao i potom prednjim desnim dijelom vozila udario u stablo čempresa od kojeg se vozilom odbio ulijevo na kolnik. U prometnoj nesreći je preminuo jedan suputnik (2005.) u vozilu, dok su ostali suputnici zadobili teške tjelesne ozljede – istaknuto je u priopćenju.
Okrivljeni 21-godišnjak je uhićen te mu je sudac istrage nadležnog suda, na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva, odredio istražni zatvor.

Pročitajte još

Sudar kombija i autobusa u Sustjepanu

Dulist

KRŠ NA KOSTURU Sudar automobila i kamiona, nema ozlijeđenih

Dulist

STANJE NA POŽARIŠTIMA Javlja Hrvatska vatrogasna zajednica

Dulist