Aktualno

ODLUKA JE PALA? Ugostiteljske kućice ‘sele’ sa Straduna

kucice002

Nažalost, postoje ljudi koji su spremni ukrasti božićno raspoloženje Gradu, pa možete li tu mržnju zaboraviti bar za Božić i pustit ljude da se vesele i uživaju – zapisao je na svom Facebook profilu direktor Sanitata Vedran Kunica, a povodom sve češće teme u gradu – kućica na Stradunu.

Naime, povod njegovog statusa jest neprihvaćanje ugostiteljskih kućica na Stradunu, koje je uslijedilo nakon sastanka održano 28. listopada u Upravi za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture.

Kako je istaknuto nakon sastanka, kućice se ne prihvaćaju kako bi se spriječilo oštećenje i onečišćenje uljem i masnoćama koje otječu u povijesnu kanalizaciju koja je uz Stradun vrednovana kao zaštićena povijesna jezgra Dubrovnika.

Prodajne kućice su dopuštene, a moguće ih je rasporediti duž Straduna, no njihovim postavljanjem ne smije se se oštetiti kamen i moraju biti dovoljno odmaknute od okolnih objekata.

Ipak, za stvaranje božićnog ugođaja nude ‘alternativu’ iz Ministarstva – odnosno, ugostiteljske kućice potrebno je ‘maknuti’ sa Straduna i to na Gundulićevu poljanu, u Porat, na Brsalje te u Lazaret, a kako bi se aktivirali i drugi zanimljivi gradski prostori.

‘Ispravljene’ odluke potrebno je dostaviti Konzervatorskom odjelu u Dubrovniku, a s obzirom kako su ovogodišnjim Natječajem cijene kućica ‘skočile u nebo’, te su oni koji su poželjeli imati ovakav tip ponude u sklopu zimskih mjeseci u gradu, bili spremni odvojiti i više novaca za to, za očekivati je kako će uslijediti negodovanja zbog ‘alternativnih’ lokacija, koje ipak nisu atraktivne koliko i Stradun sam.

Pročitajte još

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist