HrvatskaSport

ODLUČUJUĆA UTAKMICA Tucak o Japancima: Teški i atipični! Mi smo spremni

barakude madari

Barakude uskaču u bazen Marine Messe sutra u 12 sati po hrvatskom vremenu gdje će igrati protiv domaće reprezentacije Japana. Važna je to utakmica koja će odlučiti koja će od ove dvije reprezentacije biti drugoplasirana u skupini C. Također, isti dan u jutarnjim satima odigrat će se utakmica skupine D, između Srbije i Crne Gore te će se po njenom završetku saznati protivnik Hrvatske u osmini finala.
– Teška utakmica. Mnogima koji ne prate vaterpolo svakodnevno, Japan možda izgleda kao egzotična reprezentacija, ali oni su reprezentacija koja zadnjih 6-7 godina igra ozbiljan vaterpolo. Radi se o jednom atipičnom protivniku, koji igra moderno i sasvim drugačije od drugih europskih i svjetskih reprezentacija. Non stop su u kontra napadima i u fizičkom duelu koji je nevjerojatan. Čeka nas utakmica za koju će se trebati izuzetno pripremiti – izjavio je izbornik Ivica Tucak.
Izbornik smatra kako su dobili najteži mogući ždrijeb za razliku od drugih. Ukoliko ne bude iznenađenja s Japanom igrat će protiv Srbije ili Crne Gore. Po mišljenju izbornika, to je utakmica koja je nekada vrijedila finala ili polufinala, čak i četvrtine finala. Vjeruje kako reprezentacija ima snage pobijediti i jednog i drugog protivnika iako su to ozbiljne svjetske reprezentacije. Naglašava kako trenutno o tome ne razmišljaju te su fokusirani isključivo na Japan.
– Nećemo ići polako s Japanom, pokušat ćemo se čim prije odvojiti i tako rasteretiti ekipu, ali utakmica se igra 32 minute i teško je očekivati da u startu riješimo pitanje pobjednika. Nije mi uopće bitno koliko će biti na kraju razlike, bitno je da pobijedimo utakmicu. Momčad je zdrava i spremna. Jutros se analizirala utakmica s Mađarima, slijedi mali kratki popodnevni odmor, jedan trening i nakon toga video analiza Japana. Mislim da je sve u najboljem mogućem redu – rekao je Tucak, dodajući kako prvenstvo tek počinje, te da su na natjecanje došli kako bi pokušali osvojiti medalju.
Rino Burić, hrvatski reprezentativac, također smatra da je Japan jedna iznimno neugodna ekipa za igrati protiv njih. Igraju specifičan vaterpolo, s puno plivanja i presinga i ne odustaju od toga kakav god rezultat bio tijekom utakmice.
– Sigurno da će biti lijepo igrati ispred punih tribina jer oni igraju kod kuće. 5 tisuća gledatelja, naravno da će biti zanimljivo i jedva čekam utakmicu – zaključio je Rino.

Pročitajte još

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist