Sport

ODLIČAN POČETAK Jug svladao Mornara 16:8

jug mornar4

Vaterpolisti VK Jug CO sezonu 2014./2015. počeli su pobjedom. U utakmici 1. kola Triglav regionalne lige vaterpolisti jug Croatia osiguranje su pobijedili momčad Mornara rezultatom 16:8.

Odmah na početku susreta Jugaši su dali do znanja tko je favorit u ovoj utakmici. Uvodnih 5:1 u prvoj četvrtini i pobjednik je bio riješen. I najslabiji poznavatelji vaterpola nisu mogli ne zamijetiti učinak Aarona Youngera u prvoj četvrtini koji je u prvih osam minuta izborio dva peterca, isključenje i postogao pogodak.

Kada tome pridodamo odlično raspoloženog Miha Boškovića koji je realizirao sve prilike koje su mu se ukazale i uvjerljivog Marka Bijača na golu Juga koji je zaustavio jedan peterac i čistu kontru Splićana, shvatit ćemo gdje se stvorila razlika. U kasnijem tijeku susreta svi igrači Juga su se iskazali u vrlo dobrom svijetlu, a trener Miho Bobić je rotacijom i davanjem prilike svima podjednako rasporedio minutažu unutar momčadi.

Primijetan je ritam igre na kojem inzistira Miho Bobić. Jug je u posljednjoj četvrtini gotovo svaki napad plivao u kontru. Vidljiva je i želja igrača da atraktivnim potezima završe svaki napad, a opet u obrani se igra diciplinirano i odgovorno. Ovo je definitivno drukčiji, rasplivaniji Jug u odnosu na ono što smo gledali posljednjih godina.

Prva prepreka uspješno je savladana, a vrijeme će pokazati da će mnogi konkurenti teško prolaziti u Splitu s ovim Mornarom. Riječ je o vrlo dobroj momčadi.

Izvor: Jug.hr

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist