Kultura

Od sutra je Dubrovnik ‘u poznom ljetu’

dso press 01

Dubrovački simfonijski orkestar organizira od 27. kolovoza do 20. rujna glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto, kojemu je cilj ponuditi građnima i gostima Dubrovnika kvalitetna lazbena događanja i nakon završetka Igara.

Na programu će biti 13 koncerata klasične glazbe koji će se održavati u predivnom i akustički jedinstvenom ambijentu Kneževa dvora. Dubrovački i hrvatski umjetnici, s posebnim naglaskom na mlade dubrovačke glazbenike, u suradnji s međunarodno priznatim gostujućim umjetnicima izvedbom poznatih djela, ali i djela hrvatskih skladatelja pridonijet će promociji Dubrovnika kao međunarodne destinacije kulturnog turizma.

Među solistima su i mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović, klarinetistica Marija Pavlović, klaviristica Marija Grazio te mladi dubrovački glazbenici – violinisti Marin marasi Đana Kahriman, te violist Šimun Končić.

Uz koncerte simfonijske glazbe, na festivalu će se naći solistički recitali gitarista Srđana Bulata i pijanistice Naire Asatrian te koncerti komornih sastava poput dua mezzosopranistice Katje Markotić   i gitarista Maroja Brčića iz Dubrovačkog gitarskog tria.

Već prvim koncertom, u utorak, ravnat će austrijski dirigent Christoph Campestrini, koji je istaknuo kako je posjetio Dubrovnik posljednji puta prije 8 ili 9 godina, te kako mu pričinja veliko zadovoljstvo vratiti se ovdje.

-Unutar programa 'Dubrovnik u pozno ljeto' imamo širok raspon raznovrsnog repertoara, od Beethovena do Mozarta, Mendelhssona i tako dalje.
Uz njga će nastupiti i klavirist James Dick.

-Sretan sam što ga imate kao gosta ovdje – istaknuo je Campestrini. Jamesu Dicku ovo je prvi put u Dubrovniku, te je istaknuo kako uživa u našem gradu.
-Ovo mjesto inspirira i uzbuđuje, predivno je – istaknuo je Dick.

Drugi koncert festivala organiziran je u suradnji s Dubrovnik Laus Akademijom, a na njemu će uz Komorni orkestar DSO-a i Laus Akademije nastupiti i pijanisti D. Vukalović i B. Vlahek, te vioinisti V. Tretyakov i N. Likhopoli, te Vojo Šiljak kao narator.

U ponedjeljak, 9. rujna, Dubrovački gitarski trio održat će koncert povodom 20 godina umjetničkog rada. Recital pijanistice Naire Asatrian pod imenom Naira za distrofičare, humanitarnog je karaktera i prihod koncerta ići će za Društvo distrofičar, invalida erebralne paralize i dječje paralize, i otalih tjelesnih invalida DNŽ.

Organizaciji Festivala financijski su pripomogli Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika i Valamar Hoteli.
 

Pročitajte još

SLANO Otvara se izložba ‘U primorskom portretu’

Dulist

Tenor Špicer i pijanist Marušić u ponedjeljak u Dvoru!

Dulist

[FOTO] Vinarske i vinogradske teme u Putnikoviću

Dulist