Politika

“Od sudionika sramote očekujemo barem javnu ispriku!”

Mladen Gojun

Povodom odluke Upravnog suda o nezakonitom imenovanju Vesne Delić Gozze za ravnateljicu Umjetničke galerije Dubrovnik oglasio se prvi čovjek dubrovačkog SDP-a Mladen Gojun, čije priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Odluka suda potvrdila je naše stavove – od sudionika ove sramote očekujemo barem javnu ispriku!

Odluka Upravnog suda kojim je potvrđeno naše stajalište izrečeno još koncem 2012. godine s jedne nas strane raduje jer je i članovima SDP-a koji su ukazivali na skandalozno i nezakonito imenovanje dalo zadovoljštinu, a s druge nas strane rastužuje jer se Grad Dubrovnik ponovo radi pojedinačnih interesa vladajuće strukture našao u problemu.

Naime, nakon što je Gradsko vijeće Grada Dubrovnika u prosincu 2012. godine odbilo uvažiti nedvosmislen stav Upravnog vijeća i Stručnog vijeća Umjetničke galerije Dubrovnik te Kulturnog vijeća i umjesto Antuna Maračića za ravnateljicu imenovalo gradonačelnikovu stranačku kolegicu Vesnu Delić Gozze, SDP je sazvao konferenciju za novinare i osudio takvo postupanje.

Tadašnja predsjednica UV UGD Ana Kordić, zamjenik gradonačelnika Niko Šalja, predsjednica Upravnog vijeća Dubrovačkog simfonijskog orkestra Marita Kamić i ja kao zamjenik predsjednice GO SDP-a oštro smo se usprotivili imenovanju u UGD, ali i u DSO.

Jedina osoba koja nije poštovala stav SDP-a bila je tadašnja predsjednica GO SDP, ujedno i predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti, koja je glasala mimo odluka i stranke i jednoglasnih odluka upravnog, stručnog te kulturnog vijeća.

U tom je slučaju, kao nažalost i kod ulaska u ‘Dubrovački dogovor’ O. Muratti bila vođena nekim drugim interesima, a ne interesima struke, stranke i Grada. Famozni tajni poslovni dogovor koji je označio cijeli prošli mandat gradske uprave i u tom se slučaju pokazao u punom svjetlu. Bila je, naime, bitna samo pozicija predsjednice Gradskog vijeća, a UGD je bila u ‘tuđoj kvoti’ temeljenoj na tom sramotnom ugovoru.

Sadašnja vladajuća koalicija okupljena u ono što i dalje nazivaju ‘Dogovorom’ sama je, uz pomoć naše bivše članice, dovela do ove sramote oko imenovanja čelne osobe UGD, a što je osudila i struka i javnost.

Jasno nam je da je šteta nepopravljiva te da je zbog političke trgovine narušen ugled i ustanova u kulturi i Grada. Za nadati se je kako će Gradsko vijeće, odnosno većina koja njime upravlja, naći u sebi barem malo morala i ispričati se javnosti zbog pogreške.

Predsjednik GO SDP-a Dubrovnik
Mladen Gojun“

Pročitajte još

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist

Što je u imovinskoj kartici prijavila saborska zastupnica Viktorija Knežević?

Dulist

Plenković opozvao Mariju Vučković iz jednog Upravnog vijeća

Dulist