Aktualno

OD SRCA! Slatki paketi razveselit će za Uskrs obitelji na području Banovine

slatko od srca 5

‘Slatko od srca’ grupa je koja okuplja žene iz Dubrovnika, a kojima nije problem izdvojiti dio svoga vremena i napraviti nešto slatko, od srca za ljude u Banovini. Tako ljude koji su u sekundi ostali bez topline svojih domova neće zaboraviti ni za Uskrs koji nam se približava. Osnivačica i inicijatorica grupe je Dubravka Falkoni Matić, koja je pozvala članove grupe da još jednom pred Uskrs pošalju njihovo ‘Slatko od srca’ za obitelji na području Banovine.
-Znam da smo se svi istrošili financijski, fizički i psihički u ovim čudnim okolnostima u kojima se snalazimo kako možemo. Pozvala bih vas još jednom da pred Uskrs pošaljemo naše “Slatko od srca” za obitelji u našoj Banovini – poručila je u grupi Falkoni Matić. Istaknula je i kako će im se ovog puta priključiti osnovne škole Lapad i Mokošica, a tate iz grupe ‘Tata je tata’ i ovog će puta voziti slatke delicije na potresom pogođeno područje.
Učenici spomenutih škola, navela je dalje, spravljaju paketiće za učenike OŠ Petrinja, a grupa će, između ostaloga, sudjelovati i tako da svaki razred od njih 20 dobije kutiju od 24 muffina, kao mali znak pažnje za dječicu da se počaste.
— Kad sam otvorila ovu grupu, meni je samo srce radilo. Nisam uopće razmišljala što i kako, samo sam znala da nešto trebamo napraviti. Pozvala sam osobe za koje sam znala da doma čine razne slastice. Divnih žena se odazvalo i nadam se da će ih biti još. Prva je ideja bila raditi torte, no s vremenom smo se prebacili na ideju izrade kolača. Što je i razumljivo, obzirom da su torte i brzo kvarljive – rekla nam je nedavno je Falkoni Matić. Prvu akciju organizirale su u siječnju na koju se odazvalo četrdesetak žena.

Pročitajte još

Shaquille O’Neal večeras u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru: Županijski sud ukida odluku o jamčevini

Dulist