Hrvatska

Od najave poskupljenja otkazano ‘beznačajnih’ 900 polica

dopunsko kartica1

Oko 900 HZZO-ovih polica dopunskog zdravstvenog osiguranja otkazano je u proteklih nekoliko dana nakon objave da će police poskupjeti sa 70 na 89 kuna, potvrdila je u četvrtak ravnateljica HZZO-a Tatjana Prenđa Trupec.

-To je u odnosu na 2,5 milijuna polica uistinu beznačajan broj. U prošloj je godini otkazano 150.000 polica i to je uobičajeni odljev, a među njima je, primjerice, bilo i 27.000 umrlih – izjavila je Prenđa Trupec tijekom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja na zagrebačkom Cvjetnom trgu, prenosi Poslovni.hr.

– Među 900 otkazanih polica ima i otkaza na temelju medijskog pritiska, ali mi smo sigurni da naši osiguranici prepoznaju da je dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a jedino koje je uistinu solidarno jer se temelji na načelima solidarnosti, nema profita i ne isplaćuje bonuse menadžerima, nego sve što zaradi odmah ulaže natrag u zdravstveni sustav za bolju kvalitetu i učinkovitost – kazala je ravnateljica HZZO-a.

Dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a ima, dodala je, jedinstvenu cijenu za sve, bez obzira na godine i zdravstvene rizike, pa tako i mladi i stari za pristojnu cijenu imaju pokrivenu participaciju u bolnicama i primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Prenđa Trupec kaže kako je javna rasprava o prijedlogu povećanja cijena dopunskog osiguranja u tijeku i traje do 30. travnja, nakon čega će Upravno vijeće HZZO-a o tome donijeti odluku tijekom svibnja ili lipnja. Ako dođe do poskupljenja, nova cijena počet će se primjenjivati po isteku važenja sadašnje police.

Kako bi ostali po cijeni konkurentni u odnosu na police koje nude privatni osiguravatelji, Prenđa Trupec je rekla da HZZO razmišlja o ponudi obiteljskih i drugih paketa kojima bi omogućili osiguranicima neke dodatne povoljnije uvjete.

 

Pročitajte još

IMATE LI I VI OVAKVA PRIMANJA? Prosječna plaća u Hrvatskoj je 1.324 eura

Dulist

MINISTARSTVO O GLOBALNOM TEHNOLOŠKOM KVARU Moguća su kašnjenja u zračnom prometu

Dulist

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist