Zanimljivosti

OD ISTRE DO PREVLAKE Daniel i Ranko prijeći će 1100 kilometara za ‘Bračke pupoljke’

1100 kilometara za 1100 terapija Daniel Loncar i Ranko Dragicevic

Dvojica bračkih planinara Daniel Lončar i Ranko Dragičević krenuli su u subotu ujutro s rta Kamenjak u Premanturi na tisuću kilometara dug put ‘Via Adriatica’. Njihov cilj je pomoći Udruzi roditelja djece s teškoćama u razvoju ‘Brački pupoljci’ kroz humanitarnu akciju ‘1100 kilometara za 1100 terapija’. Za svaki kilometar od donatora žele prikupiti 100 kuna, odnosno ukupno 110 tisuća kuna za udrugu.

-Radujemo se svim izazovima koji nas očekuju na našemu putu, a glavna motivacija su od prvoga trena brački mališani s teškoćama u razvoju kojima je potrebna financijska potpora za neophodne terapije. Akciju 1100 kilometara za 1100 terapija pokrenuli smo upravo kako bismo prikupili potrebna sredstva za Bračke pupoljke te senzibilizirali javnost o ovoj temi. Već neko vrijeme razmišljamo o ovom pothvatu i izuzetno nam je drago da smo ga napokon uspjeli realizirati. Nadamo se da će javnost prepoznati ovu inicijativu i pozivamo sve da uplate onoliko koliko mogu kako bi naši mali suotočani dobili zdravstvenu njegu koja im je potrebna – izjavili su Daniel i Ranko, organizatori akcije 1100 kilometara za 1100 terapija te strastveni alpinisti koji su svoju ljubav prema prirodi i planinarenju odlučili iskoristiti u humanitarne svrhe.

 ‘1100 kilometara za 1100 terapija’ humanitarna je akcija koja će se odvijati na poznatoj planinarskoj ruti Via Adriatica u trajanju od gotovo dva mjeseca. Duž puta planinari će prijeći 14 planina, 12 rijeka, 2 jezera, 18 zaštićenih područja, 7 županija i 52 općine. Put od Istre do Prevlake podijeljen u 13 etapa čije duljine variraju od 58 do 110 kilometara, pri čemu svaka dionica prati jedan od izazova s kojim se susreću obitelji djece s teškoćama u razvoju. Tijek akcije i sve detalje s terena možete pratiti na web stranici akcije 1100 kilometara za 1100 terapijaFacebook stranici i Instagram profilu ‘1100 kilometara za 1100 terapija’ te tako podržati ovaj pothvat.

Pročitajte još

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist

Novi zanimljivi tjedan u CDMO-u!

Dulist