Urednički izborZanimljivosti

OD IGLE DO LOKOMOTIVE Prvi cavtatski Vintage bazaar bio je pun pogodak!

page 24

Od igle do lokomotive – tako se ukratko može opisati ponuda koja se ove subote nudila na prvom Vintage bazaaru u Cavtatu. Na Trgu dr. Franja Tuđmana okupili su se ljubitelji vintage stvari – mogli su se kupiti razni predmeti – od slika, preko starih časopisa, skulptura, srebrenih svijećnjaka, vaza…
Želja organizatora jest da ovaj sajam starih stvari postane tradicija, a kako su nam rekle gospođe Jele Butijer Gleđ i Monika Korousić, plan je da se održava dva puta mjesečno, uglavnom vikendom. Cilj je pokušati ovim događajem produžiti turističku sezonu u Cavtatu, jer kako je istaknula gospođa Monika, Cavtat je zimi uspavan.
Na sajam je iz Poreča stigao gospar Mario Hitri, koji nam je rekao kako je svoj imidž stekao u Dubrovniku, a trenutno živi u Poreču. Po struci je, kaže, pravnik, ali kako je u mirovini ima vremena baviti se hobijem – antikvitetima. U Cavtat je tako donio srebrne svijećnjak, vrlo rijetku vazu – svjetski raritet najčuvenijeg staklara Venecije, slonovaču iz 18. st., križ od slonove kosti iz Jeruzalema, prst za čitanje Tore, dvije brončane statute i puno điđa…
-Ovo nedostaje mjestu kakav je Cavtat – rekao nam je gospar Hitri koji se oduševio cavtatskim Vintage bazaarom.
U Cavtatu je bio i Krešimir Glavinić iz Muzeja crvene povijesti, koji nam je rekao kako je ovo prilika za novi način promocije Muzeja.
-Htjeli smo se i na ovaj način predstaviti građanima, ali i podržati organizatore prvog Vintage bazaara u Cavtatu. Odaziv je dobar i baš nam je lijepo – rekao je.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist