Politika

OD GENERALTURISTA DO GRADONAČELNIKA Sve što niste znali o Matu Frankoviću

hdz frankovic kandidat 100215 14

Mato Franković od ove nedjelje, 4. lipnja, novi je gradonačelnik Grada Dubrovnika.

Tridesetpetogodišnji političar 1. ožujka 2014. godine na mjestu predsjedništva gradskog odbora HDZ-a zamijenio je Dubravku Šuicu, a njegova karijera od tog trenutka postaje stalan angažman za vlastitu stranku.

Inače, Franković je rođen 23. veljače 1982. godine u Dubrovniku, a završio je srednju školu Centerburg Ohio u Sjedinjenim američkim državama 2000. godine, a potom i dvogodišnji program na Rochester Institute of Technology. Time je stekao titulu Associate in Applied Science 2003 godine.

Radno iskustvo počinje u turističkoj agenciji Generalturist Dubrovnik gdje je, nakon petogodišnjeg radnog iskustva, od 2005. do 2009. godine obnašao dužnost voditelja poslovnice i ujedno u razdoblju od 2007. godine do 2009. i dužnost izvršnog direktora tvrtke Lanta Generalturist u Budvi.

Na čelo ACI marine Dubrovnik dolazi 2009. godine, a u razdoblju od 2013. godine do 2014. godine obnaša dužnost i regionalnog koordinatora za nautiku za južni Jadran.

U političkom angažmanu, u četiri mandata obnašao je dužnost predsjednika mladeži HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije i u jednom mandatu dužnost nacionalnog dopredsjednika mladeži HDZ-a. U razdoblju od 2012. do 2014. godine tajnik je županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko neretvanske županije, a u dva mandata obnaša i dužnost županijskog vijećnika u skupštini Dubrovačko-neretvanske županije, što ga dovodi do 2014. godine, kada biva biran za predsjednika gradskog odbora HDZ-a grada Dubrovnika, a na izvanrednim lokalnim izborima 2015. godine izabran je i za predsjednika Gradskog vijeća grada Dubrovnika.

Mato Franković je sretno oženjen i otac dvije djevojčice.

Pročitajte još

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist