Crna kronika

OD DUBROVNIKA DO PELJEŠCA Policija zaplijenila kokain, marihuanu, ecstasy, christal meth…

droga naslovna

Policija je proteklog tjedna imala pune ruke posla sa zapljenama droge, od kokaina preko marihuane do christal metha! Zaplijenili su čak i oružje.
Evo i detalja o pojedinim slučajevima.
Pretragom stana u Dubrovniku, kojeg koristi 41-godišnjak, policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave dubrovačko-neretvanske pronašli su 30 manjih pakiranja kokaina ukupne težine 48,3 grama, 11 pakiranja marihuane ukupne težine 279 grama i preciznu digitalnu vagu.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni drogu nabavljao i pakirao za dalju preprodaju konzumentima s područja Dubrovnika. Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a 41-godišnjak uhićen i doveden na kriminalističko istraživanje po završetku kojeg je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Nadalje, u poslijepodnevnim satima u subotu, 2. srpnja, policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik na predjelu Nuncijate pokušali su zvučnim i svjetlosnim signalima zaustaviti osobno vozilo koje se nije kretalo sredinom obilježene prometne trake.Vozač je nastavio vožnju te je putem izbacio kutiju cigareta u kojoj se nalazilo 46 tableta ecstasya, a zaustavljen je u Ulici Pera Bakića kada je utvrđeno da se radi o 40-godišnjaku koji je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvolu oduzeta i ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova.
Za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas, a i odbio se testirati na prisutnost droga u organizmu.
Pronađena droga i vozilo su uz potvrdu oduzeti, a vozač je uhićen i doveden na kriminalističko istraživanje po završetku kojeg je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, dok je za počinjene prometne prekršaje prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Istog dana, u večernjim satima policijski službenici Policijske postaje Ploče su tijekom prometne kontrole zaustavili 49-godišnjaka kod kojeg je pronađena manja količina sintetičke droge crystal meth. Vozač je prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

I završno, pretragom obiteljske kuće na Pelješcu kojeg koristi 30-godišnjak policijski službenici Policijske postaje Ston u više različitih plastičnih posuda pronašli su 255 grama marihuane, te pušku i pištoljsko streljivo koje je nezakonito posjedovao. Daljom pretragom okućnice, u zapuštenom vinogradu, pronađeno je 11 zasađenih stabljika indijske konoplje.
Zbog sumnje da je pronađena droga bila namijenjena daljoj preprodaji 30-godišnjak je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, dok je zbog pronađenog ilegalnog oružja prekršajno sankcioniran prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Pročitajte još

PROMETNA NA KUNEJIMA Ozlijeđen motociklist

Dulist

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist