Grad

Od danas Grad Dubrovnik subvencionira cestarinu

Konferencija o cestarinama

Od danas je počelo provođenje projekta subvencioniranja cestarina za građane Dubrovnika na autocesti Ploče-Zagreb.

Grad će od 460 kuna cestarine na relaciji Ploče – Zagreb i obratno građanima Dubrovnika subvencionirati polovinu tog iznosa.
O tome je danas bilo riječi na konferenciji za novinare gradonačelnika Andra Vlahušića sa suradnicima.

– Danas će prvi stanovnik Dubrovnika koji ispuni formular, i popodne ode u Zagreb, u roku od 15 dana dobiti novac za cestarinu. Nije priča, nije obećanje, već realizacija. Zračni most ide svojim putem te od danas Dubrovčanima plaćamo 50 poto cestarina. Na prvoj slijedećoj sjednici vijeća bit će riječi i o dodatim mjerama subvencioniranja autobusnog prijevoza za naše studente i sportaše. Studenti će imati 4 puta godišnje 50 posto plaćene autobusne karte, a sa savezom športova radimo na tome da Grad Dubrovnik subvencionira troškove putovanja našim sportašima koji se natječu u raznim ligama – naglasio je Vlahušić.

– Pitanje prometne izoliranosti je političko i zločesto pitanje a ne pitanje života – naglasio je Vlahušić.

Na web stranici Grada može se pronaći link koji građane povezuje sa zatjevom za izdavanje kupona za subvencioniranje cestarine autoceste A1 za I skupinu vozila na relaciji Ploče – Zagreb – Ploče koji građani isprintaju, ispune, potpišu i odnesu u Upravni odjel za poduzetništvo, turizam i more gdje se dobije kupon s pečatom Grada Dubrovnika i Hrvatskih autocesta, a on sadrži podatke o vozaču i o vozilu.

Prilikom predaje zahtjeva mora se predočita osoba iskaznica, a taj se formular predoči na naplatnim kućicama u Pločama i na Lučkom. Kuponi se moraju iskoristiti u roku od tri mjeseca, i ne može se dobiti novi dok se postojeći ne iskoristi, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 0800 2013.

-U proračun smo za ovo izdvojili milijun kuna, a ukoliko se ukaže potreba, sredstva se mogu i povećati – dodao je Vlahušić.

Uskoro će se uvesti i kategorija obiteljsko vozilo, kao i subvencioniranje cestarine za vozila na leasing. Subvencija će se isplaćivati dva puta mjesečno.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist