Grad

Obnovljeni društveni domovi na Gromači, u Ljupču i Mravinjcu

drustveni dom gromaca ljubac mravinjac 16

Nakon što je krajem listopada prošle godine obnovljena zgrada društvenog doma na Osojniku, završeni su radovi uređenja društvenih domova na Gromači, u Ljupču i Mravinjcu kojima je koordinirao Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika.

Na zgradi društvenog doma na Gromači izvršeni su popravci ravnog krova s hidroizolacijom. Na pristupnom stubištu ugrađena je ograda i PVC klizne stijene, a sve unutarnje plohe objekta uključujući zidove, stropove i grede su uređene i obojane. Izvođač radova je tvrtka Performer j.d.o.o., nadzor je proveo Graf d.o.o., dok je investicija vrijedna 313.062,50 s PDV-om.

U mjestu Ljubač je također izvedena hidroizolacija krova zgrade mjesnog odbora. U ulaznom i stubišnom dijelu objekta ugrađena je keramika te su izvedene dodatne elektroinstalacije potrebne za uporabu objekta (utičnice, rasvjetna tijela, novi elektro ormarić). Izvršeni su iskopi i ugradnja bio jame uz potrebne prateće instalaterske radove. Uređen je sanitarni čvor objekta. Radove u Ljupču vrijedne 122.825,00 kuna izveo je obrt Urljević iskopi, a tvrtka Deltagrad d.o.o. bila je zadužena za nadzor. Paralelno s ovim radovima u tijeku je i uređenje sportskog igrališta smještenog uz ovaj objekt.

Na društvenom domu u Mravinjcu obnovljeno je pročelje objekta. Izvršena je zamjena svih otvora novim PVC prozorima te su uređene unutarnje plohe središnje društvene prostorije u objektu. Radove su izveli građevinski obrt Art Lučić i obrt „Prijevor“ – ugradnja stolarije, s nadzorom Deltagrad d.o.o., dok je ova investicija vrijedna 169.715,00 kuna.

Ukupno ulaganje u društvene sadržaje u Gornjim selima tako prelazi 600 tisuća kuna, a značajno je jer se osim rada mjesnih odbora stvaraju adekvatni uvjeti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, rad kulturno-umjetničkih društava i druge oblike društvenog angažmana stanovnika ovog područja.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist