Županija

OBNOVA MLINA I ORLANDA Traži se još 150 radnika!

Sheraton vizuali 4

Uz povećanje smještanjih kapaciteta u Župi dubrovačkoj, koja zadnjih godina privlači sve veći broj mladih obitelji iz grada, dvije investicije Hotela Dubrovačka Rivijera, doprinjet će i otvaranju novih radnih mjesta.

Tome svakako treba pridodati i gradnju trgovačkog centra u Srebrenom, ali i buduću investiciju u Kuparima, koje će dati dodatni podstrek razvoju ove općine.

Naime, još krajem travnja započela su zapošljavanja osoblja za nove hotelske objekte, obnovljeni Hotel Mlini, te Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel, koji će u srcu sezone zapošljavati i više od 300 ljudi. Kako navode iz Uprave ovog društva, do sad je zaposleno oko 150 ljudi, s tim da su ključne menadžerske pozicije gotovo popunjene. Dio radnih mjesta u visokom i srednjem menadžmentu preuzeli su dosadašnji kadrovi Hotela Dubrovačka Rivijera, dok je zaposlen i dio novih ljudi od kojih je većina stjecala iskustvo u vodećim dubrovačkim hotelima. Vodeći je kadar, napominju iz uprave matične kuće HUP Zagreb, još od travnja na intenzivnim treninzima koji se odvijaju u suradnji s partnerima iz Starwood grupacije, te uz blisku suradnju i vođenje od strane stručnih timova iz matične kuće.

Nadalje, od početka svibnja krenut će i intenzivni treninzi osoblja na svim razinama.

– U konačnici će tijekom sezone u društvu biti zaposleno više od 300 zaposlenika dok je do sada uposleno gotovo oko 150. Očekujmo da će prostali dio stručnog kadra (na svim operativnim pozicijama) biti zaposlen do konca svibnja – istaknuo je za DuList Kristian Šustar, član uprave HUP-a.

Inače, radovi na dovršetku ključnih objekata Hotela Dubrovačka rivijera d.d. – Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel i Hotel Mlini – su u završnoj fazi. U Mlinima je u tijeku finalno opremanje hotela dok će isto uskoro uslijediti i u Sheraton Dubrovnik Riviera Hotelu. Hotel Mlini će u cijelosti biti dovršen tijekom svibnja, a Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel mjesec kasnije, odnosno tijekom lipnja.

– Radi se o najvećoj investiciji u nacionalnom turizmu po dovršetku koje će društvo Hoteli Dubrovačka rivijera d.d. raspolagati s više od 750 smještajnih jedinica i popratnim sadržajima. Projekt sadržajno, svojom strukturom i razinom ponude ima potencijal zahvaćanja širokih tržišnih grupa, odnosno modernih kanala distribucije i prodaje i pridonjet će repozicioniranju destinacije u cijelosti. Stožerni objekt je upravo Orlando, odnosno Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel (uz hotele Astarea, novi hotel Mlini, vile i apartmane te niz popratnih sadržaja) u sklopu kojeg će se pozicionirati i najveći hotelskih kongresni centar u Hrvatskoj s glavnom dvoranom za tisuću sudionika – naglašava Šustar.

No, osim dva spomenuta hotela, Hoteli Dubrovačka Rivijera, započeli su nedavno još jednu investiciju u Srebrenom. Riječ je o poslvno-apartmanskom objektu na prostoru nekadašnjeg parkinga Hotela Orlando, tik uz zgradu Općine. Uz građevinu će se formirati i javni trg, što će, po mišljenju investitora, dati dodatnu kvalitetu centru mjesta Srebreno čime postaje projekt od posebnog značaja za jedinicu lokalne samouprave.

Objekt će raspolagati s 22 apartmana čija će prosječna kvadratura biti gotovo 70 m2, imat će i gotovo tisuću metara četvornih poslovnih prostora u prizemlju, koji su prvenstveno namjenjeni trgovačkim sadržajima te 80 garažno parkirnih mjesta. Objekt će upotpuniti ponudu Sheraton Dubrovnik Riviera Hotela, odnosno resorta u cijelosti s obzirom da tipologijom smještajnih jedinica i svojom pozicijom (u neposrednoj blizini Sheraton Dubrovnik Riviera Hotela) omogućava zahvaćanje širih tržišnih segmenata.

Stanovnicima Župe ostaje za nadati se kako će nove, velike investicije u korak pratiti i uređenje infrastrukture, prije svega uređenje raskrižja u Srebrenom, koje bi već ove sezone moglo zadavati glavobolje i domaćem stanovništvu i posjetiteljima.

Pročitajte još

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist