Županija

OBNOVA HOTELA Osmine do ljeta s četiri zvjezdice

hotel osimne ugovor obnova1

Hotel Osmine u siječnju 2017. godine kreće u rekonstrukciju smještajnih kapaciteta.

Obnovom će se povećati broj smještajnih jedinica na 183 sobe uz povećanje kategorije na četiri zvjezdice te će se izgraditi dodatni sadržaji kao što su kongresni sklop kapaciteta do 200 sjedećih mjesta, sale za sastanke kapaciteta do 20 sjedećih mjesta, dvorana za fitnes, wellness i beauty centar, dječja igraonica i bazen za djecu.

Projektom je također predviđena i izgradnja nove recepcije, širenje postojećeg restorana, rekonstrukcija postojećeg bazena i vanjske terase plažnog objekta, te izgradnja tople veze koja će povezivati postojeći gornji i donji hotelski objekt. Projekt je izradila firma AP Projekt iz Dubrovnika. Kako javljaju iz hotela, radovi će početi u siječnju 2017., a rok za dovršetak radova je 01. lipnja 2017., kada će novi hotel Osmine primiti prve goste.

Tim povodom, jučer je u Slanome potpisan Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji, dogradnji i nadogradnji između naručitelja hotela Osmine d.o.o. i izvođača Tromont d.o.o. iz Splita. Ugovor su potpisali direktor hotela Osmine Igor Vlahović i predsjednik Uprave Tromonta Ivan Parčina, a potpisivanju su nazočili i šef tehničke službe hotela Osmine Nils Dobroslavić, te voditelj odjela Inženjering poduzeća Tromont Nenad Džaja.
Vrijednost ugovorenih radova iznosi 73 milijuna kuna, a isti će se financirati kreditima HBOR-a i OTP banke. Projekt je također prijavljen za dodjelu bespovratnih sredstava iz EU fondova kroz natječaj “Podrška razvoju MSP u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela”, a odluka nadležnog ministarstva o odobravanju tražene potpore još se očekuje.

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist

Općina Konavle nastavlja sufinancirati pokaze za učenike i studente tijekom ljeta

Dulist