Zanimljivosti

Objekti s bazenima imaju 30% veću popunjenost

bazen wiki 01

Ministarstvo turizma danas je objavilo kako će produžiti rok za završetak programa '1000 bazena za hrvatski turizam', i to s kraja studenog ove na kraj svibnja 2014. godine, odnosno polovice lipnja za podnošenje izvješća.

Program provodi Ministarstvo turizma u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta s ciljem poticanja gradnje bazena u turističke svrhe kako bi trgovačka društva, obrti i zadruge mogli obogatiti svoju ponudu i tako ispuniti sve češće zahtjeve gostiju za smještajem koji u svojoj ponudi ima bazen.
 
Kako su izvjestili iz Ministarstva turizma, rok je produžen temeljem konzultacija sa potencijalnim korisnicima koji se žele prijaviti, a sve s ciljem osiguravanja dodatne podrške u provođenju programa i njegovoj realizaciji.
 
Inače, poziv na natječaj traje do 30. rujna 2013. godine, a pojedini projekt može ostvariti maksimalnu potporu od 50 tisuća kuna. Sredstva mogu koristiti trgovačka društva, obrti i zadruge, za izgradnju i opremanje vanjskih bazena minimalne površine 30 kvadratnih metara i unutarnjih bazena minimalne površine 20 kvadratnih metara. Ministarstvo turizma odobrilo je sredstva u iznosu od šesto tisuća kuna potpore za izgradnju prvih bazena, koji će biti spremni za korištenje već sljedeće godine.
 
– Produljenje turističke sezone i razvoj ponude samo su neki od naših ciljeva kako bismo unaprijedili konkurentnost hrvatskog turizma te tako ostvarili glavni cilj Strategije razvoja hrvatskog turizma, a to je do 2020.godine biti jedna od 20 najkonkurentnijih zemalja svijeta.  Objekti s bazenima sve su traženiji te u prosjeku imaju 30 posto veću popunjenost te u njima vidimo odličnu priliku za privlačenje novog segmenta gostiju koji preferiraju takav tip smještaja te time i produljenje sezone – naglasio je ministar turizma Darko Lorencin.

Pročitajte još

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist

Novi zanimljivi tjedan u CDMO-u!

Dulist