Aktualno

Obiteljski centar je na novoj adresi, broj korisnika raste iz dana u dan

obiteljski centar naslovna

Obiteljski centar u Dubrovniku dobio je nove, puno primjerenije prostore te sada djeluje u upravnoj zgradi TUP-a, na adresi Svetog Križa 3. Svečano otvorenje upriličeno je ovog petka, a tim povodom ravnateljica Obiteljskog centra Ivana Šešo istaknula je kako je s Područnom službom Obiteljskog centra, Dubrovnik dobio ustanovu koja će se baviti psihosocijalnim savjetovanjem, preventivnim programima i podrškom roditeljstvu.
-Dubrovnik je dobio jako puno jer će ovdje korisnici moći doći ne samo na uputnicu Hrvatskog zavoda za socijalni rad nego i dobrovoljno kada god osjete potrebu za razgovor o bilo kojem svojem problemu, a stručnjaci koji ovdje rade, koji imaju dodatne edukacije, znat će im pružiti kvalitetnu uslugu, a ako ne, ako se radi o problemima mentalnog zdravlja, znat će uputiti i roditelje i djecu u daljnje oblike pomoći koji njima trebaju – istaknula je.
Obiteljski centra danas ima 70 do 80 korisnika, no broj novih kontinuirano raste. Rekao je to voditelj Područne službe Dubrovačko-neretvanske Lukša Vragolov.
-Potrebe za Obiteljskim centrom itekako postoje. Prelaskom u nove prostorije primijetili smo da je broj naših korisnika počeo jako brzo rasti i raste dalje te se nije još stabilizirao. Ako govorimo o dobrovoljnim korisnicima, tu prvenstveno govorimo o roditeljima koji traže podršku za svoju djecu, bilo da su to djeca s problemima u ponašanju, djeca koja tendiraju povučenosti ili da je bila nekakva trauma, a od strane područnih ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad isto tako dolazi dosta korisnika u teškim partnerskim odnosima, teškoćama u roditeljstvu itd. – rekao je Vragolov te istaknuo kako je petero savjetnika u centru te se savjetodavni rad obavlja jednom tjedno ili eventualno jednom u dva tjedan.
-Već smo počeli s kreiranjem liste čekanja, što je s jedne strane pozitivna informacija, ali i nešto što ne želimo jer želimo da ljudi dobiju pravovremeno podršku u trenutku kad je trebaju – istaknuo je dalje.
Svi oni kojima treba pomoć mogu se javiti na telefone istaknute na stranicama Obiteljskog centra ili pak e-mailom te će kroz dva do tri dana dobiti povratni poziv svog savjetovatelja.
Ravnateljica je dodatno istaknula kako u centru radi pet stručnjaka, a to su socijalni radnici, socijalni pedagozi, psiholozi, edukacijski rehabilitatori i pravnici sa svim dodatni edukacijama potrebni za rad u ovoj ustanovi.

Pročitajte još

TAKSISTI HUMANITARCI Novo udruženje Taxi i Uber vozača Grada Dubrovnika

Dulist

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist