Aktualno

OBIŠLI SMO OBJEKT VRIJEDAN 85 MILIJUNA KUNA, MOŽE PRIMITI VIŠE OD 350 OSOBA ‘Kuća Valamar’ osigurava kvalitetan smještaj sezonskih radnika

KucaValamar 1023

Kako bi osigurali kvalitetan smještaj i prehranu svojih sezonskih radnika, tvrtka Valamar ove je godine otvorila svoju ‘Kuću Valamar’ u Solitudu. Riječ je o projektu na koji su kao tvrtkaizrazito ponosni, a u koji je uloženo čak 85 milijuna kuna. Podsjetit ćemo kako se radi o prostoru nekadašnjeg Gospodarskog centra Babin kuk koji je tako provedenom rekonstrukcijom dobio novu namjenu.

‘Kuća’ je u potpunosti spremna za prihvat sezonskih radnika te su prvi radnici smješteni još prošlog tjedna. Ukupan smještajni kapacitet ‘kuće’ je 350 osoba.

KucaValamar 1028

—Iz godine u godinu radimo na tome da izvrsne uvjete smještaja i prehrane koje osigurava koncept ‘Kuće Valamar’ osiguramo u svima našim destinacijama – ističu iz Valamara.

Čajna kuhinja, besplatan internet…
Prostori ‘kuće’ su moderno uređeni te prilagođeni potrebama radnika.

—Prostori osiguravaju maksimalnu udobnost smještaja, pretežno u dvokrevetnim sobama. Sve sobe imaju vlastitu kupaonicu s WC-om, opremljene su udobnim namještajem teimaju svoj televizor i hladnjak. Na svakom katu nalazi se čajna kuhinja opremljena hladnjakom, kuhalima i ostalim osnovnim kuhinjskim potrepštinama, dok se u prizemlju zgrade nalazi restoran u kojemu zaposlenici svako jutro imaju besplatan doručak. Svaki kat ima prostorije za odmor i druženje, opremljene udobnim kaučima i foteljama te velikim televizorima, a osiguran je i besplatan bežični internet – govore iz Valamara. Također, u posebnoj, zajedničkoj prostoriji nalaze se strojevi za pranje, sušenje i peglanje rublja, a njihovo je korištenje besplatno za sve radnike koji tamo stanuju.

Inače, treba istaknuti kako se radi o petoj Valamarovoj ‘kući’, a prethodne su dosad otvorene u destinacijama Krk i Rabac te na dvije lokacije u Poreču.

Podizanje plaća
Svjesni su, kako kažu, da je za daljnji oporavak hrvatskog turizma ‘ključno poboljšati uvjete rada u turizmu i pojačati atraktivnost turističkih zanimanja’.

KucaValamar 1047

—Zato smo ove godine s ciljem što kvalitetnije prilagodbe prelaska Hrvatske na euro i poboljšanja uvjeta rada u turizmu te u dogovoru sa socijalnim partnerima odlučili podići plaće za stručna zanimanja u hotelima, kampovima i ljetovalištima kako bi se primanja u Hrvatskoj približila razini primanja u vodećim europskim destinacijama. Plaće za stručna zanimanja uključujući kuhare, konobare, kućne majstore specijaliste i recepcionare sedižu u prosjeku za 14 posto te će njihova primanja ove sezone iznositi mjesečno od 1.000 do 1.600 eura neto. Povećava se i Valamar jamstvo, garancija minimalnih neto primanja za radna mjesta sobarice, pomoćne kuhare, pomoćne konobare, kuhinjske radnike, servirei niz drugih na mjesečni iznos od 750 do 1.100 eura neto – navode iz ove tvrtke. Osim podizanja osnovnih plaća, nastavljaju i s programima nagrađivanja izvrsnosti, kroz koje su u prošloj godini djelatnicima isplaćene nagrade u okviru programa ‘13. i 14. plaće’ u iznosu do 11.300 kuna neto, a ovisno o tome koliko su dugo i uspješno radili.

KucaValamar 1017

—Za ovu sezonu kreirani su i dodatni programi kojima je cilj poboljšanje zadovoljstva i odnosa prema poslu. Programom ‘Flexi posao’ se zaposlenicima u hotelima, kampovima i ljetovalištima omogućavaju dva slobodna dana u tjednu, pruža mogućnost rada u jednoj smjeni te prilagođavanje radnih obveza potrebama djelatnika, sve u cilju što bolje ravnoteže privatnog i poslovnog života. Programom ‘Živi destinaciju’, osim kvalitetnog smještaja i prehrane svim zaposlenicima koji dolaze raditi iz drugih krajeva Hrvatske, djelatnicima se omogućavaju popusti na više od tristo prodajnih mjesta te im se pruža mogućnost korištenja destinacijskih zabavnih sadržaja kao što su izleti ili sportske aktivnosti, kako bi što bolje upoznali destinaciju te proveli kvalitetno i zabavno vrijeme izvan radnog vremena – navode. Iz Valamara nadalje ističu kako se trude otvorene radne pozicije najprije ponuditi lokalnim zaposlenicima koji žive u destinaciji, a potom i onima iz cijele Hrvatske.

—Zapošljavanje domaće radne snage uvijek je prioritet, ali imamo i zaposlenika koji dolaze iz inozemstva. Natječaji za zapošljavanje su otvoreni, a svi zainteresirani za rad u Valamaru mogu se prijaviti na našoj stranici Dobar posao u Valamaru.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist