Sport

OBERAN I VIOLIĆ NA GRAND PRIXU Hrvatska zasad bez medalje, hoće li nam Dubrovkinje osvjetlati obraz?

iva oberan cro judo

Prvoga dana IJF Grand Prixa u Zagrebu predstavnici Hrvatske nisu osvojili nijednu medalju. Nastavak natjecanja kreće sutra u 9 sati te se nadamo da će nam na tatamiju obraz osvjetlati naše Iva Oberan  i Anđela Violić.

U kategoriji do 63kg, mlada Iva Oberan suočit će se s Amerikankom Sarom Golden, a Anđela Violić predstavljat će Hrvatsku u kategoriji do 70kg. Uz Violić u toj kategoriji predstavnice su prvakinja Barbara Matić i viceprvakinja Lara Cvjetko.

Inače, danas je u drugom kolu dvadesetjednogodišnja Ana Viktorija Puljiz izborila prvu pobjedu u kategoriji do 52kg nad Belgijankom Amber Ryheul. Nakon pobjede nad Belgijankom izgubila je u trećem kolu u posljednjoj minuti od Bugarke Gabriele Dimitrove te ispala s natjecanja.

Osim Ane Viktorije, Hrvatsku su danas predstavljali i Borna Lasić te Nikola Zorotović koji su ispali u prvom kolu natjecanja. Lasić je svoju borbu u kategoriji do 60kg izgubio protiv Talijana Simone Aversa, dok je Zorotović izgubio od Muhammeda Demirela (TUR) u kategoriji do 66kg.

Osim naših cura, sutra će Dominik Družeta predstavljati Hrvatsku u muškoj kategoriji do 81kg u borbi protiv Poljaka Damiana Szwarnowieckog.

Foto: Iva Oberan/Arhiva

Pročitajte još

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Prvo mjesto osvojili Frano Mozara i Iva Strnad

Dulist

Barakude će prvu utakmicu odigrati u nedjelju sa Crnom Gorom

Dulist

KAKAV SPEKTAKL U PARIZU! Giovanni Cernogoraz i Barbara Matić nosili hrvatsku zastavu

Dulist