Grad

OBAVIJEST IZ DOMA ZDRAVLJA Idući tjedan cijepljenje samo za domaće, za strance ipak postoji rješenje

cijepljenje56

Iz obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije vidljivo je kako u nadolazećem tjednu neće biti omogućeno cijepljenje za strance. Upravo tim povodom, javilo nam se nekoliko zabrinutih stranaca s pitanjem postoji li mogućnost cijepljenja i za njih.

Prenijet ćemo jedan apel.

Poštivajući sve odluke nadležnih institucija ali ipak uzimajući u obzir da dolazak stranca na cjepljenje ipak se planira puno unaprijed sa prethodnom rezervacijom aviokarata i hotela što doprinosi na neki način iproračunu RH i svim poslovnim subjektima, postoji li mogućnost da se omogući cjepljenje stranaca ili u Cjepnom punktu u Gospinom polju? – istaknula nam je jedna čitateljica Ruskinja. Dodaje i kako razumije prioritet za državljane RH.

Nadamo se da će biti pronađeno rješenje i dozvolit će se cjepljenje stranaca i u ovom tjednu kao i sve iduće tjedne ispred nas – zaključila je u svom e-mailu.

Cijepljenje za strance do daljenjeg je odgođeno zbog velike zainteresiranosti hrvatskih građana. Ipak, za strance postoji rješenje, a iz Doma zdravlja Dubrovnik su nam odgovorili žurno na upit. Prenosimo odgovor u cijelosti.

Na punktovima se iz navedenih razloga neće cijepiti stranci. Ukoliko ima potrebe, stranci se mogu naručiti na cijepljenje izvan radnog vremena liječnika, a upite za mogućnost mogućnost i dane cijepljenja mogu poslati na e-mail: vaccination@tzdubrovnik.hr Ili na mobitel: +385 98 9812 666 – ističu iz Doma zdravlja Dubrovnik.

Cijepljenje za građane RH će biti u utorak, 16. studenog 2021. od 8 do 12 sati, u srijedu, 17. studenog 2021. od 8 do 12 i 14 do 18 sati te u petak, 19. studenog 2021. od 8 do 12sati.

Pročitajte još

NEUREDNA I ZAPUŠTENA ŠIPANSKA LUKA Može li to bolje?

Dulist

STANOVNICI U ZIDINAMA LUDE ZBOG ŽOHARA Sanitat: Dezinsekcija je provedena prošli tjedan

Dulist

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist