Politika

O GRADONAČELNIKOVOM RADU Bonačić Obradović: Frankovića će ocjenjivati građani

anita bonacic obradovic 3

Gradonačelnik Mato Franković ušao je u zadnju godinu svog drugog mandata. No, u sedam godina koliko je na vlasti nikako da postane ‘bolji učenik’ jer već godinama sam sebi dava same – trice! Rekao je to i nedavno, kada je javnosti podastro izvješće o svemu onome što je napravio od 2017. do danas. Za bolju ocjenu, dodao je, treba više novaca. Nije, naime, ispunio svoju najveću želju – izgradnju multifunkcionalne dvorane u Gospinom polju koja je početkom 2025. godine trebala ugostiti svjetske rukometaše.
Iako ističe kako ga ne želi ocjenjivati jer će to uraditi građani na izborima, SDP-ova vijećnica i vršiteljica dužnosti predsjednice dubrovačkog odbora stranke Anita Bonačić Obradović naglašava kako Franković ima završenih projekata, započetih projekata, ali i puno obećanih i nerealiziranih.
— Ako bismo građane pitali, je li bolje sada ili prije 7 godina, pitanje je što bi odgovorili. A čim moramo podsjećati ljude svake godine što se napravilo, to bi značilo da to ljudi ne osjete. Što se tiče kvalitete života, dobro je to što je gradonačelnik prihvatio naših 5 amandmana – ističe Bonačić Obradović. Dodaje i kako u 7 godina Grad nije riješio niti jedan gorući komunalni problem poput prometa, parkinga, čestih problema s izljevima kanalizacija u Lapadu, niti problem pristupačnog stanovanja, a nije osmislio ni nove izvore gradskih prihoda.
—EU fondovi funkcioniraju odlično, ali kad ih ne bude, kako ćemo financirati ijedan projekt? – pita se gradska vijećnica te napominje kako su završeni projekti pretežno oni koje i drugi gradovi imaju, ali nemaju milijunske prihode od zidina.
—Razna predizborna obećanja nažalost nisu realizirana pa je pitanje kako će netko to riješiti u godinu dana ako nije uspio u njih 7. Nemamo niti jednu garažu, niti jedan novi park u gradu, niti jednu novu zelenu površinu koju je trebalo zaštititi, Dom za starije i nemoćne u Gružu još nije otvoren, a najavljeno otvaranje je bilo prije više od dvije godine. Sagrađen je dakle dom koji još nije u funkciji. Možda se čeka kampanja pa da se onda otvori u političke svrhe kako bi se stvorio dojam da se radi nešto. Po meni je to igrokaz u kojem naši sugrađani ispaštaju – mišljenja je Bonačić Obradović.
—Cesta do Bosanke je napokon proširena, ali lijevi skretač s magistrale još nije napravljen. Ako već nešto radimo, onda odradimo to sustavno. O prometu i kolapsu ne treba ni govoriti jer svatko tko je u prometu zna kakva je situacija. Kolaps nije samo oko povijesne jezgre, kolaps je po cijelom Dubrovniku i ne samo kad turizam krene nego i tijekom zime. Pa kad dođe voda do grla, onda se krene sa zabranama i opet ne rješavamo uzrok – osvrnula se i na promet, a potom i na sportsku infrastrukturu. — O multifunkcionalnoj dvorani nema smisla govoriti. Svako dijete i roditelj, profesionalan sportaš i sportaš amater zna u kakvim uvjetima treniraju građani Dubrovnika. To je tuga, ali se divim svim sportašima na svakoj nagradi koju ponosno donesu u naš grad s obzirom na uvjete – naglasila je gradska vijećnica. Potom je nanizala još projekata: ‘Rješavanje sanacije Grabovice, obećanog Park n ride sustava, nema Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju za osobe s teškoćama u razvoju i programa poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama iznad 21 godine. Nema izgrađenih stanova niti se iskoristio turizam, tj. dio prihoda od turizma za fond za gradnju stanova za mlade obitelji. Vatrogasni dom, besplatni produženi boravak za djecu od 1 do 4 razreda osnovne škole…’
—Mnogo obećanog, a za grad koji slovi kao najljepši grad nema puno ispunjenih obećanja. Dubrovkinje i Dubrovčani zaslužuju nadstandard, trebaju promjene i zaslužuju bolje. Ne mislim ocjenjivati gradonačelnika, to će odraditi građani na lokalnim izborima. Na meni je da i sljedeću godinu svog mandata u Gradskom vijeću i dalje budem aktivna, konstruktivna te produžena ruka građana Dubrovnika da opravdam njihovo povjerenje. Samo ustrajni rad se cijeni – zaključuje Anita Bonačić Obradović.

Objavljeno u tiskanom izdanju 12. lipnja 2024.

Pročitajte još

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist

Što je u imovinskoj kartici prijavila saborska zastupnica Viktorija Knežević?

Dulist

Plenković opozvao Mariju Vučković iz jednog Upravnog vijeća

Dulist