Grad

O čemu je Vlahušić razgovarao s ruskim tajkunom Gljadelkinom?

vlahusic gljadelkin2

Iz Gradske uprav izvijestili su kako se gradonačelnik Andro Vlahušić ove nedjelje susreo sa Sergejem Gljadelkinom, većinskim vlasnikom Avenue grupe iz Moskve i investitorom u projekt Kupari.

– Gradonačelnik Vlahušić rusko-hrvatskoj poslovnoj delegaciji predstavio je cjelokupni razvoj grada prema prostorno-planskoj dokumentaciji te ih pobliže upoznao s pojedinačnim investicijama poput golf resorta na Srđu, obnove hotela Belvedere, gradnjom terminala i akvarija u gruškoj luci, ali i ostalim projektima koji su u tijeku – stoji u obavijesti.

Inače, Vlahušić je s Gladeljkinom obišao i lokaciju projekta Radeljević, još jednog ulaganja Avenue grupe kroz Institut IGH.

– Pri obilasku ove lokacije na kojoj je predviđena gradnja poslovno-stambeno-garažnog kompleksa gradonačelnik je investitorima prezentirao i projekt prometnice kroz povijesne vrtove i upoznao ih s namjerom pretvaranja dijela Obale Stjepana Radića u pješačku zonu. Iskazao je zadovoljstvo činjenicom da je respektabilna kompanija poput Avenue grupe zainteresirana za ulaganja na širem području Dubrovnika – ističe se u priopćenju.

Iz Gradske uprave posebno su istaknuli kako je Vlahušić ruskom poduzetniku predložio uključivanje DU Carda u ponudu budućeg Ritz Carlton hotela u Kuparima.

Nisu naveli je li dobio usmenu suglasnost…

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist