Politika

O Buliću i kadroviranjima krajem tjedna!

gradsko bulic045

Kojoj politici pripada Niko Bulić? Koga on u Dubrovniku predstavlja? Ta pitanje sve se češće spominju u redovima HDZ-a budući da im očito nije jasno za koji tim igra novi predsjednik Gradskog vijeća.

Iako je u Dubrovniku 'na snazi' Dubrovački dogovor, prema informacijama iz HDZ-a članovi te stranke nisu zadovoljni Bulićevim soliranjem.
Gradonačelnik Andro Vlahušić delegirao ga je za pregovarača s Društvom prijatelja dubrovačke starine u ime Gradskog vijeća, dok on madat od HDZ-a za takvu vrstu pregovora nije dobio. A ono što nudi Društvu ne razlikuje se previše od Vlahušićevog prijedloga, dapače, gotovo je identičan.
Situacija postaje još zanimljivija otkako je gradonačelnik poslao u javnost poruku kako bi u budućnosti Dubrovački muzeji trebali preuzeti ulogu upravljanja zidina, odnosno njegove blagajne. Upravo u tjednu kada se ta ideja izrodila u Vlahušićevoj glavi, na čelno mjesto predsjednika Upravnog vijeća Dubrovačkih muzeja imenovan je predsjednik Gradskog vijeća Niko Bulić!

Neuspješno lobiranje

Tim imenovanjem očito je Vlahušić nagradio Bulića za vjernost i svesrdno zalaganje u pregovorima s DPDS-om, kao i za lobiranje među HDZ-ovcima u Zagrebu.

Zbog čega? Pročitajte u novom broju duLista koji je od jutros na kioscima!

 

Pročitajte još

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist