Zanimljivosti

NP Mljet ima novu ravnateljicu

mljet

Odlukom ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića, diplomirana ekonomistica Marta Sršen Stražičić imenovana je ravnateljicom Javne ustanove 'Nacionalni park Mljet'

na razdoblje od četiri godine, sukladno odredbi članka 77. Zakona o zaštiti prirode, te je 1. rujna stupila na dužnost, stoji na stranicama ministarstva.

Novoimenovana ravnateljica ističe svoj interes za strategije regionalnog razvoja s naglaskom na ekološki prihvatljive programe i problematiku otoka. 'Temeljni će ciljevi tijekom moga mandata biti zaštita i očuvanje prirode kakvu se još rijetko gdje može vidjeti, osmišljavanje infrastrukturnih i razvojnih projekata na području Nacionalnog parka Mljet, ali i kulturna promocija Parka i čitavog otoka čija povijest i jedinstveni povijesno-kulturni spomenici zaslužuju istaknutije mjesto u okvirima Dubrovačko-neretvanske županije i cijele Republike Hrvatske' – ističe Sršen Stražičić.

Povodom imenovanja, ministar Zmajlović naglasio je da naše najstarije morsko zaštićeno područje zaslužuje posebnu pažnju i izrazio uvjerenje da će Sršen Stražičić svojim znanjem, iskustvom i idejama doprinijeti njegovom očuvanju i održivom razvoju.

Sršen Stražičić na mjesto ravnateljice dolazi iz bankarskog sektora, posjeduje iskustvo u sektoru marketinga i turizma, a u Javnoj ustanovi 'Nacionalni park Mljet' prethodno je radila kao voditeljica pododsjeka financija. Diplomirala je na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1929. Umro Ivo Vojnović

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1960. Rođen veliki glumac i čovjek Predrag Vušović Pređo

Dulist

Komunalni redari su joj rekli neka mu zavrne vratom, ali Violeta nije odustala od ranjenog galeba

Dulist