Aktualno

NP Mljet dobitnik šampionske titule ‘Veliki zlatni suncokret’, zlatna povelja Villi Glumac

sampion ruralnog turizma nagrade 2023 5

Nacionalni park Mljet dobitnik je šampionske titule ‘Veliki zlatni suncokret’ u kategoriji Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru u sklopu nacionalne nagrade ‘Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award’.
Nadalje, zlatnu povelju u kategoriji Tradicijska (ruralna) domaćinstva osvojila je Villa Glumac. Posebno priznanje za oživljavanje povijesne baštine u kategoriji Ruralno turistički projekti osvojila je Turistička zajednica Grada Metkovića s projektom Rimska noć u Naroni.
Uz šampionsku titulu koja ide u Dubrovačko-neretvansku županiju, dodijeljene su još dvije te je ‘Veliki zlatni suncokret’ u kategoriji Vinski turizam osvojila Vinarija ‘Boškinac’ iz Novalje – Ličko-senjska županija. U kategoriji Ruralno turistički projekti šampionska titula ‘Veliki zlatni suncokret’ pripala je Centru za posjetitelje – Dvorac Janković iz Suhopolja – Virovitičko-podravska županija.
Ove je godine na svečanosti prvi put dodijeljena Povelja za poseban doprinos razvoju i promociji ruralnog turizma „Nagrada dr. sc. Eduard Kušen“ kojom se odaje priznanje osobi koja je ostvarila izvanredne napore, trud i postignuća u razvoju i promociji ruralnog turizma, a istu je osvojila Egle Katunar iz Vrbnika.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist