Grad

NOVOST U JAVNOM PRIJEVOZU Na ‘vješala’ s displayima!

autobus stanica displej

Na osam autobusnih stanica na području grada pred nekoliko dana osvanule su čudne metalne konstrukcije narančaste boje, koje su mnoge naše sugrađane koji su čekali autobus podsjetile na – vješala.

– To su postolja za ‘display’ na kojima će građani pratiti najave dolaska autobusa na stanicu. Naši sugrađani će točno znati gdje se u danom trenutku nalazi koji autobus i koliko je u minutama udaljen od te autobusne stanice. To već dugo planiramo, a sad je to u završnoj fazi. Ti ‘displayi’ se sad testiraju i kroz idući tjedan će biti postavljeni. Moramo ipak pričekati da se osuši beton. Svakako ćemo, prije aktiviranja ‘displaya’ o svemu izvijestiti javnost – odgovorio nam je direktor gradskog prometnog poduzeća Libertas Đuro Deranja.

Dodao je kako je takvih ‘displaya’ zasad samo osam, i to na najprometnijim stanicama (Pile, Pošta Lapad, Tommy, Kantafig, Petka, Grawe, Stadion Lapad).

– Zasad financijski ne možemo više od tog broja, u budućnosti ćemo ih postaviti još, ali nije ni potreba stavljati ih baš na svaku stanicu – dodao je Deranja. Ističe kako je to tek jedan od koraka koje Libertas poduzima u cilju modernizacije poslovanja.

– Uz postavljanje ‘displaya’, uskoro dovršavamo nadogradnju tarifnog sustava, nove kase, obavijesti za putnike, obavijesti za putnike, objavili smo novi vizualni izgled voznog reda i mreže linija. Sad nam slijedi i redizajn internetske stranice u sklopu svega toga – najavljuje Deranja.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist