DuList PROMO

NOVOST U ČISTOĆI Brže i efikasnije prikupljanje odvojenog otpada

cistoca

Tvrtka Čistoća bogatija je za novo specijalno komunalno vozilo – kiper s grajferom koje je nabavljeno s ciljem što bržeg i efikasnijeg pružanja usluge sakupljanja odvojeno odlože­nog otpada.

Riječ je o kamionu marke MAN TGM nadograđeno grajferom dohvata čak 8 metara i volumenom kiperskog san­duka od 22 m3. Svojim karakteristi­kama ovo vozilo će značajno olakšati i ubrzati operativne mogućnosti saku­pljanja odvojenih komponenti komu­nalnog otpada, posebno papira i kar­tona, staklene i plastične ambalaže.

Nabava vozila realizirana je kroz projekt ‘Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada’ ukupne vrijednosti 1.671.566,67 kuna, od čega Europska unija putem Kohezijskog fonda sufinancira 1.297.498,50 kuna.

Cilj ovog projekta je doprinijeti pove­ćanju udjela odvojenog prikupljenog komunalnog otpada te na taj način doprinijeti smanjenju količine miješa­nog komunalnog otpada koji se odlaže na odlagalište.

U Čistoći ne kriju zadovoljstvo obno­vom voznog parka, te naglašavaju kako su razvoj i promjene nužne, a sve s ciljem unapređenja sustava gospoda­renja otpadom, ali i ispunjavanja oba­veza zadanih kroz Plan gospodarenja otpadom RH.

Sadržaj teksta je isključiva odgovor­nost Čistoće d.o.o. Dubrovnik.

EU

Pročitajte još

Neizostavan element moderne higijene

Dulist

LIBERTAS MEĐUNARODNO SVEUČILIŠTE Prijave u tijeku!

Dulist

U HOTELU RIXOS Otkrijte XD kolekciju i kampanju koja donosi prepoznatljiv, a uvijek nov jezik

Dulist