Zanimljivosti

NOVOST NA FACEBOOKU Zuckerberg: Umjesto ‘dislike’ uveli smo ovo!

facebook emoticon

Korisnici Facebooka danas su prvi put koristili nove mogućnosti komentiranja na toj društvenoj mreži.

Naime, nakon testiranja koje je trajalo godinu dana već dobro poznatom ‘lajku’ dodane su i druge ‘reakcije’. Riječ je o novim animiranim emotikonima – ljubav, haha, wow, tuga i ljutnja, a koji se pojavljuju nakon dugog pritiska na ‘like’ ikonu.

Inače, tijekom testiranja pratili su se komentari na Facebooku kako bi se otkrilo koje osjećaje korisnici najčešće izražavju riječima. Nakon prikupljenih podataka, stvoreno je pet emotikona za najčešće osjećaje. Opcija ‘dislike’, za koju se očekivalo da će se naći u izboru, ipak nije dodana.

-Nije svaki trenutak kojeg želite podijeliti sretan. Ponekad želite podijeliti i nešto tužno ili frustrirajuće. Naša zajednica već godinama traži ‘dislike’ dugme, ali ne zato da bi ljudima rekli kako im se ne sviđaju njihovi postovi. Ljudi žele izraziti suosjećanje i izraziti veći broj emocija – napisao je ‘tata’ Facebooka Mark Zuckerberg, priznavši da je i sam dugo razmišljao o ovoj promjeni.

-Moj tim i ja smo dugo razmišljali o pravom načinu na koji je ovo trebalo napraviti. Jedan od mojih ciljeva je bio da to bude jednostavno poput stiskanja i držanja likea – dodao je Zuckerberg.

-Ljubav je zasad najpopularnija reakcija, a čini mi se da bi tako i trebalo biti! – zaključio je Zuckerberg.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1986. Umro povjesničar i arhivist Vinko Foretić

Dulist

Prije 14 godina zauvijek nas je napustio heroj Domovinskog rata Aljoša Nikolić

Dulist

Sretan rođendan našem kiparu Josipu Ivanoviću!

Dulist