Crna kronika

NOVOGODIŠNJA NOĆ Na dubrovačkom području dva požara, u Pločama smrtno stradao pješak

ilustracija prometna policija

Novogodišnja noć na dubrovačkom području protekla je relativno mirno. Naime, kako su nam potvrdili iz Operativno – komunikacijskog centra PU dubrovačko-neretvanske, na samom području Dubrovnika nije bilo intervencija, ali se zato nešto prije same Nove godine u Pločama dogodila prometna nesreća u kojoj je poginula jedna osoba.

-Oko 23.15 u mjestu Staševica na županijskoj cesti 6208 vozilo makarskih registarskih oznaka udarilo je 47 – godišnjeg pješaka koji se kretao desnim prometnim trakom te je smrtno stradao – istaknuli su nam iz OKC-a.

Do prometne nesreće je došlo kada je osobno vozilo makarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 60-godišnjak, krećući se iz pravca Staševice u pravcu Draževitića, naletio na spomenutog 47-godišnjaka koji se u tom trenutku kretao kolničkom trakom namijenjenom za kretanje vozila. Uslijed naleta i zadobivenih ozljeda pješak je smrtno stradao na mjestu događaja. Očevidom ove prometne nesreće rukovodio je općinski državni odvjetnik, javili su priopćenjem iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Iz policije su također naglasili kako nije zabilježen niti jedan slučaj narušavanja javnog reda i mir, kao niti kaznenih djela. Upotrebe pirotehničkih sredstava je bilo, ali prema saznanjima policije, njihovom uporabom nitko nije povrijeđen.

-Zahvaljujemo se građanima što su prihvatili sigurnosne savjete policije i svojim ponašanjem pridonijeli mirnoj i dostojanstvenoj proslavi blagdana – istaknuli su iz policije.

Iz Županijskog centra 112 naglasili su kako je noć prošla mirno, bez događaja koje bi nam mogli istaknuti, dok su JVP Dubrovački vatrogasci imali dvije manje intervencije. Radilo se o jednom požaru na spremniku za otpad u 22.45 u Ulici Vlaha Bukovca i požaru palme u Ulici Iva Vojnovića jedan sat poslije ponoći.

Pročitajte još

Snažna eksplozija na odmorištu Mosor, jedna osoba smrtno stradala

Dulist

TJEDNO IZVJEŠĆE U proteklom tjednu više od deset prometnih nesreća

Dulist

Četvorica pijanih muškaraca potukla se u ugostiteljskom objektu u Gradu

Dulist