Aktualno

NOVO PUTOVANJE ZORANA MARINOVIĆA Poznati fotoreporter javlja se iz Iraka

zoran marinovic fotografije(1)

Naš poznati fotoreporter Zoran Marinović trenutno se nalazi u Iraku, a planira obići opasna područja na kojima pešmerge uz pomoć zračnih napada međunarodne koalicije pokušavaju uništiti ISIS.

U Erbilu, glavnom gradu iračke regije Kurdistan, upravo pregovara s ‘fikserima’ o tome gdje će biti najveće akcije u borbi protiv ISIS-a i na koja mjesta treba otići ako želi dobiti najbolje priče. Fikseri su osobe koje mu za novac daju prave informacije i vode na prava mjesta. Sve se to plaća i o njima sve ovisi. Pa čak i život – kaže mi Marinović nekoliko sati prije odlaska u Irak. Naime, Marinović je priču podijelio za Dnevnik.hr i to samo nekoliko sati prije odlaska.

– Apsolutno je svatko od njih u istom riziku kao i ti. To je njihov posao i sve to moraš platiti. Ako si sa vojskom to možda ne, ali fiksere i ljude koji ti donose priče moraš platiti. Oni su stalno na terenu, imaju kontakte s obavještajnim zajednicama i s vojskom i generalima gdje oni svi vjerojatno dijele dio tog profita- kaže Marinović , (…) vidno uzbuđen zbog odlaska u ratnu zonu, za Dnevnik.hr, dodavši i to kako bi ‘bio budala kad bi rekao kako mu je svejedno’.

– (…) Definitivno ako se nađeš na krivom mjestu u krivo vrijeme i jedna večera u Parizu ti može biti jednako kobna. To je jednostavno nemoguće predvidjeti’ – ističe Marinović.

Inače, za odlazak u Irak pripremao se najmanje mjesec dana, a nakon terorističkog napada u Parizu odlučio je puno ranije otići na taj put. To što se dio teorista iz pariškog napada praktički provukao kroz val izbjeglica ga ne iznenađuje.

Što je sve Marinović doživio i kakva su njegova fotografska iskustva, pogledajte ovdje!

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist