Grad

Novi vlasnik hotela Belvedere TKO JE VIKTOR VEKSELBERG?

viktor na belvu 2

Nakon što je u javnost izašla informacija kako je hotel Belvedere prodan na javnoj dražbi za nešto više od 12 milijuna eura ruskom milijarderu Viktoru Vekselbergu, u javnosti se sve češće čuje pitanje – tko je zapravo on?

Poslovni čovjek, naftaš, ljubitelj ruskog kulturnog blaga, najbogatiji čovjek u Rusiji…sve to, ali i puno više o njemu pišu razni izvori – od ruskih, britanskih, američkih medija do raznih drugih izvora.

Sukobi oko nafte
Hrvatskoj i dubrovačkoj javnosti poznat kao čovjek iza tvrtke Vila Larus koja je formalno kupac Belvedera, Vekselberg je svoju poslovnu karijeru počeo graditi iz ruševina Sovjetskog saveza. Rođen je 14. travnja 1957. u Drogobiču u Ukrajini. Po završetku srednje škole 1974. godine upisao je Moskovski institut za prometni inženjering (MIIT), a poslijediplomski studij nastavlja na moskovskoj Akademiji za znanost. Privatnim poduzetništvom počeo se baviti 1988., kada je osnovao NPU KomVek tvrtku za istraživanje i proizvodnju, njegovo poslovno carstvo počelo je s prodajom bakrenih žica iz odbačenih kabela. Već poprilično financijski jak i kao posjednik velikog broja naftnih izvora, krajem 90-tih godina udružuje se s Rusom Mikhailom Fridmanom kako bi zajedno preuzeli TNK, treću po redu rusku naftnu kompaniju.

Otad, pa do današnjeg dana, DuList je popratio njegovu biografiju i o njemu možete čitati u novom, tiskanom izdanju DuLista, koji je od danas na kioscima!

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist