Aktualno

NOVI SUSTAV IZRADE KARATA Pet tisuća građana treba promijeniti stare pokaze

Libertas pokaz

Na računima tvrtke Libertas, koje naši sugrađani dobiju prilikom produljenja pokaza na prodajnim mjestima, nalazi se i jedna napomena u kojoj se ističe: Cijenjeni putnici, ako posjedujete pokaz stariji od 5 godina, dužni ste ga zamijeniti’. Što je razlog mijenjanju? Naime, Libertas je 3. siječnja 2018. godine implementirao novi sustav izrade i kodiranja karata.

— Od navedenog datuma do danas, a sve sukladno zahtjevima korisnika za izradom karte (pokaza), izrađuju se novi pokazi. Naši korisnici su putem prodajnih mjesta i poruka na izdanim računima zamoljeni da s vremenom promijene stare pokazne iskaznice, a što se odnosi na iskaznice starije od 5 godina – rekao je direktor Libertasa Ante Vojvodić. Pritom je naglasio kako ‘određeni korisnici imaju aktivne pokaze koji su stariji i više od 14 godina’. Ističe također kako će stare pokazne iskaznice vrijediti sve do izdavanja nove.

Nema prihoda

Inače, cijena izmjene pokaza je 20 kuna s PDv-om, a prema podacima Libertasa, od siječnja 2018. godine izrađeno je oko 12 tisuća novih pokaza. No, taj se navedeni podatak, ističe Vojvodić, ne odnosi samo na zamjenu zbog starosti kartice. U ovu brojku spadaju ukupno izrađeni pokazi u navedenom razdoblju, odnosno i izrada kartice prvi put, izrada nove kartice jer je korisnik izgubio raniju karticu, zamjena kartice zbog oštećenog čipa kartice te mijenjanje tipa kartice. Vojvodić naglašava kako se ne može govoriti o ostvarivanju prihoda s obzirom da nabavna vrijednost beskontaktne karte s čip memorijom, potrošni materijal i održavanje sačinjavaju više od 50 posto naplaćene cijene, ne uzimajući u obzir sate rada djelatnika i PDv. — Sve promjene uvedene su s ciljem modernizacije poslovanja, dobivanja točnih statističkih i financijskih pokazatelja, što bolje komunikacije s jedinicom lokalne samouprave te u konačnici u svrhu unaprjeđenja kvalitete usluge – rekao je direktor Libertasa. Ostalo je još 5 tisuća korisnika koji još uvijek ima pokaze starije od 5 godina. Dužni su ih zamijeniti do 30. lipnja 2019. godine jer, kako stoji u napomeni na računu, ‘tada prestaju vrijediti’. Vojvodić pak ističe za DuList kako će se nakon toga roka, ukoliko bude ljudi koji nisu uspjeli zamijeniti pokaze, izići u susret tako da će se dati novi krajnji rok za zamjenu pokaza.

Objavljeno u tiskanom izdanju DuLista 13. veljače 2019.

Pročitajte još

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist