DuList PROMO

NOVI RESTORAN U GRADU Narrow Streat gdje street susreće eat

Narrow Streat promo 5

Posjetili smo nedavno otvoreni street food restoran pod nazivom Narrow Streat. Smješten na vrhu Ulice Dinka Ranjine, u samom srcu povijesne jezgre, Narrow Streat nas je na prvu osvojio svojom skladnom i prozračnom taracom okruženom starim kamenim palačama. Naziv ‘Narrow Streat’ nije tiskarska greška, već kombinacija riječi ‘street’ i ‘eat’, što dočarava njihov koncept. Domišljatost vlasnika i tima koji stoji iza ovog restorana dolazi do izražaja na svakom koraku. Matej Šušak i Ante Perko, profesionalni kuhari, u gamerskom svijetu poznati pod sasvim drugim imenima, su tvorci poznatog street food brenda Profa 23 koji se istaknuo na street food festivalima u Hrvatskoj i Hercegovini. Matej i Ante imaju bogato iskustvo rada u nekoliko vrhunskih restorana u BiH, Hrvatskoj i Austriji. Svoju ljubav prema azijskoj kuhinji pretočili su u ovaj street food koncept.

Narrow Streat promo 4

Originalni vizuali i škakljivi nazivi jela
Jelovnik je originalan i razigran, kombinirajući američke i azijske okuse. Svako jelo priča svoju zanimljivu priču. Sendvič P23 čini okosnicu ovog menija. Nastao je sasvim slučajno na popularnom street food festivalu u Širokom Brijegu te ubrzo postao najpopularnije i najprodavanije jelo. Piletina i coleslaw su dio tog sendviča, a o sastojcima umaka P23 Matej i Ante mudro šute. Tu je i burger s potpisom tima Narrow Streat pod nazivom Narrow mother****r koji kombinira juneće meso s različitim zanimljivim okusima poput chutneya od balančana i jabuke, gorgonzole i cheddar sira.

Narrow Streat promo 2

Ništa nisi napravio ako se nisi zamazao
—Bezze burger je klasičan burger koji iako se na oko čini bezveze kako mu samo ime kaže, to nikako nije – komentirao je Matej dodavši kako je svaki burger napravljen od posebnog pivskog peciva uz koji se služe prigane patate ili batat. Burger Babe Looda je dobio naziv prema poznatoj Mostarskoj uzrečici, a sastoji se od junećeg mesa, ljutog umaka, hrskave pancete, rikule, gorgonzole te odležane paprike. Burger naziva Ima li MaYooneeze inspiriran je klincima koji stavljaju majonezu u baš sve. Njegova osnova nije obična majoneza, već majoneza s česnom koja se odlično slaže s karameliziranim lukom i tostiranom šunkom. Burger No meet no party oda je svim vegetarijancima.

Narrow Streat promo 1

Bao bunsi koji se tope u ustima
Street or steam dio u jelovniku se odnosi na poznato azijsko pecivo bao bun koje se priprema na pari i poslužuje u bambusovim košaricama. U oko prvo upadaju bao bunsi zvučnog imena Nervozni Ante. —Ante inače nije nervozan po prirodi. U restoranu za kojeg smo radili prošle godine na meniju je, između ostalog, bila trgana svinjetina koja je bila jako tražena od gostiju. Nakon dva mjeseca kontinuiranog naručivanja ovog jela, Ante više nije mogao ni pogledati trganu svinjetinu, a kamoli pripremati je – kroz smijeh će Matej. Osim svinjetine, ovi bao bunsi su punjeni coleslaw salatom, prženim lukom, sjeckanom kruškom, jalape’o papričicama te tamnim umakom. Pored bunsa sa svinjetinom u ponudi su bao bunsi imena Mons punjeni trganom janjetinom, kukumarima te umakom od mente koji ovom jelu daje jedan osvježavajući kick.

Narrow Streat promo 7

Rižini rezanci za prste polizati
—Preko wokova i sushija zaljubio sam se u azijsku kuhinju i tada se rodila velika želja za eksperimentiranjem – kazao nam je Matej. Rezultat takvog eksperimentiranja su wokovi, njihova signature jela s kojima se predstavljaju na street festivalima. Među wokovima koji su u ponudi jako se teško odlučiti, no Matej nam je preporučio wok pod nazivom ‘Eye of tiger’ s tigrastim kozicama, crnim sezamom i julienne povrćem. Osvježili smo se ledenim craft pivama pivovare Medvedgrad i domaćim ledenim čajem koji ugodno hladi i ove visoke temperature čini podnošljivima. Ako želite ugodno iznenađenje i pravi opuštajući doživljaj, definitivno posjetite street food restoran Narrow Streat. Pristupiti mu se može s Ulice od Puča pa do vrha Ranjinine ulice ili sa strane od Jezuita. Uz popust za domaće, ugodnu taracu te maštovita jela, ovaj street food će na vas zasigurno ostaviti dojam. Stoga, zapratite ih preko društvenih mreža, rezervirajte vaše mjesto pozivom na broj 091 962 7770.

Narrow Streat promo 10

Pročitajte još

Neizostavan element moderne higijene

Dulist

LIBERTAS MEĐUNARODNO SVEUČILIŠTE Prijave u tijeku!

Dulist

U HOTELU RIXOS Otkrijte XD kolekciju i kampanju koja donosi prepoznatljiv, a uvijek nov jezik

Dulist