Aktualno

NOVI PROSVJED Dođite i podržite obitelj Đerek

prosvjed9 – kopija

Obitelj Đerek najavila je novi prosvjed zbog opetovane odluke vijeća Općinskog suda u Dubrovniku. Naime, na svom Instagram profilu, brat poginulih, Viktor Đerek objavio je kako poziva sve da se pridruže mirnom prosvjedu koji će se održati u utorak, 30. srpnja u 10:30 sati, na istom mjestu, ispred zgrade suda u Dubrovniku.
-Ovaj prosvjed organiziramo jer ne možemo dopustiti da optužena čeka svoju presudu na slobodi, s obzirom na rizik od bijega preko mnogobrojnih migrantskih ruta. Pravda mora biti zadovoljena i odgovorni moraju snositi posljedice svojih postupaka. Ovo je naša borba za Katu i Stipu, ali i za sve one čiji su životi izgubljeni zbog nemara i neodgovornosti, a čije je patnja zanemarena. Moramo osigurati da ovakve tragedije ne ostanu nekažnjene i da se više nikada ne ponove – objavio je Viktor Đerek.

29-godišnjoj Klevisi Ymeri, prema odluci, istražni zatvor trebalo bi zamijeniti jamstvo u iznosu od 70 000 eura uz maksimalne mjere kao što su predavanje putnih isprava, nenapuštanje područja Grada Dubrovnika te svakodnevno javljanje PU Dubrovačko-neretvanskoj u 10 sati.
Žalba na ovu odluku je tri dana, a tada će županijski sudac odluku ili potvrditi ili preinačiti.

Pročitajte još

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist

[FOTO] OKRENULI SE PREKO PUNE NASRED CESTE Kakva bahatost!

Dulist