Aktualno

Novi prorektori Sveučilišta su Katija Vojvodić, Mato Brautović i Marijana Pećarević

sveuciliste prorektori

Na prijedlog rektora prof. dr. sc. Nebojše Stojčića, na sjednici Senata Sveučilišta u Dubrovniku imenovani su novi prorektori. Za prorektoricu za kvalitetu, etiku i strateški razvoj imenovana je prof. dr. sc. Katija Vojvodić, za prorektoricu za znanost i održivost, izv. prof. dr. sc. Marijana Pećarević i za prorektora za internacionalizaciju, odnose s javnostima i studentski standard, prof. dr. sc. Mato Brautović.
Mandati novih prorektora započinju 15. listopada 2024. i traju do 30. rujna 2028.

Prof. dr. sc. Katija Vojvodić redovita je profesorica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Dubrovniku. Nakon završene gimnazije i diploma na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku, doktorirala je na Sveučilištu u Rijeci 2010. godine iz područja ekonomije. Specijalizirala se za poslovno upravljanje u trgovini, logistiku, međunarodno pregovaranje i krizno upravljanje te je sudjelovala u nizu znanstveno-istraživačkih i stručnih europskih projekata. Predaje na svim razinama studija na različitim sastavnicama Sveučilišta. Aktivna je članica Centra za istraživanje digitalne transformacije (CREDO) te sudjeluje u Erasmus+ i CEEPUS programima boraveći na renomiranim europskim institucijama. Bila je pročelnica Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju u tri mandata te sudjeluje u radu Akreditacijskog savjeta Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) i vodi Povjerenstvo za naknadno praćenje. Autorica je brojnih znanstvenih radova i mlađa urednica časopisa Ekonomska misao i praksa te članica više uredničkih odbora časopisa i konferencija. Govori engleski, francuski, španjolski i talijanski jezik.

Izv prof. dr. sc. Marijana Pećarević nakon završene osnovne i srednje škole u Dubrovniku, upisuje studij biologije – ekologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te po završetku i doktorski studij na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Obnašala je dužnost pročelnice Odjela za primijenjenu ekologiju te prorektorice za znanost i međunarodnu suradnju na Sveučilištu u Dubrovniku. U svom znanstvenom i stručnom radu bavi se problematikom unosa alohtonih vrsta kao i drugim antropogenim utjecajima na morske ekosustave. Kao voditeljica ili suradnica angažirana je na više od 20 znanstvenih i stručnih projekata koji se bave ovim područjem te sudjeluje u nastavi kao nositeljica kolegija kroz koje stečena znanja prenosi studentima. Mentorica je na više završnih i diplomskih radova iz područja konzervacijske biologije i zaštite morskih ekosustava. Sudjeluje u radu međunarodnih i nacionalnih radnih skupina koje se bave ovom problematikom te donošenjem smjernica i strategija za zaštitu morskih ekosustava. Sudjelovala je u organizacijskim odborima međunarodnih znanstvenih skupova i ljetnih škola. Uz prezentiranje rezultata rada na znanstvenim i stručnim skupovima i objavljivanje u znanstvenim publikacijama, sudjeluje i u raznim aktivnostima za popularizaciju znanosti te surađuje s proizvođačkim i javnim sektorom kroz izradu studija i stručnu suradnju na projektima. Udana je i majka troje djece.

Banner 300x250 DU 1

Prof. dr. sc. Mato Brautović redoviti je profesor u trajnom izboru na Fakultetu za medije i odnose s javnošću Sveučilišta u Dubrovniku. Magistrirao je međunarodne odnose na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu 2003. godine, a doktorirao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2006. godine iz područja informacijskih i komunikacijskih znanosti. Specijalizirao se za nove medije, digitalno novinarstvo, dezinformacije i etiku medija te je vodio niz međunarodnih i nacionalnih istraživačkih projekata. Trenutno predaje na svim razinama studija na Sveučilištu u Dubrovniku, uključujući kolegije o novim medijima i digitalnim metodama. Član je Izvršnog odbora Europskog opservatorija za digitalne medije (EDMO) i sudjeluje u projektima Adria Digital Media Observatory te DU-CHECK Centra za provjeru informacija i građansku otpornost. Bio je pročelnik Odjela za komunikologiju od 2020. do 2024. godine. Objavio je četiri knjige i više od 40 znanstvenih radova te je dobitnik nagrade Slobodne Dalmacije Kruno Prijatelj za znanstvena postignuća u 2024. godini.

Pročitajte još

Plenković i Zelenski u Sponzi odali počast dubrovačkim braniteljima

Dulist

VUČIĆ NAKON SASTANKA ‘Plenković je govorio o agresiji iz 1991., a ja da Srbija stvari vidi drugačije’

Dulist

Zelenski pozvao na suradnju i rekao što je prva točka plana primirja s Rusijom

Dulist