Grad

Novi pješački prijelaz kod OŠ Montovjerna!

montovjerna zebra 1

Zbog sigurnijeg odvijanja prometa svih pješaka, a poglavito djece pred početak nove školske godine, u Ulici Marka Marojice napravljen je novi pješački prijelaz. Radovi su izvedeni kroz redovno održavanje nerazvrstanih cesta, a izveo ih je ugovorni izvođač Atis d.o.o

Pješački prijelazi ograničavaju brzinu kretanja vozila na dionici i tako utječu na veću sigurnost sudionika u prometu.

Podsjetimo, nedavno je na inicijativu GK Montovjerna, uređena i staza uz OŠ Montovjerna kako bi se učenicima Osnovne škole Montovjerna omogućio što sigurniji prolazak kroz spomenutu ulicu.

Napomenimo kako je Ulica Marka Marojice dvotračna, ali ima nogostup samo s jedne strane i to sa suprotne strane od same škole. Nakon izvedenih radova, pješački prolaz do škole sada je moguć i preko parcele Studentskog doma do škole tako što je napravljen otvor u ogradnom zidu i postavljena vrata te dvokrako stubište s pješačkom stazom uz zapadni rub školske parcele.

U tijeku je i iscrtavanje drugih pješačkih prijelaza ispred i u blizini dubrovačkih osnovnih škola, a sve kako bi vozače pozvali na dodatan oprez s obzirom na početak nove školske godine.

Foto: Grad Dubrovnik 

Pročitajte još

‘TATA JE TATA’ PONOVNO POKREĆE AKCIJU Skupljaju se sredstva za dva bitna uređaja!

Dulist

Lukrecija Pavlović Ujdur nova je ravnateljica Osnovne škole Župa dubrovačka

Dulist

NOVI TREND Stolice za rezervaciju ‘zastarile’, vozači parking našli u traci za prestrojavanje

Dulist