Aktualno

Novi naslovi u novom kino tjednu

novi kino tjedan

U prvom filmu nakon sedam dugih godina, Gru, svjetski omiljeni superzlikovac koji je nakon mnogih obrata postao agent Lige protiv zlikovaca, vraća se u uzbudljivu, odvažnu novu eru kaosa Malaca (Minionsa) u novom nastavku u produkciji studija Illumination –„ Gru i Malci: Neustrašivi špijuni“. Nakon ljetnog blockbustera 2022. Malci 2: Kako je Gru postao Gru, koji je zaradio gotovo milijardu dolara diljem svijeta, najveća globalna animirana franšiza u povijesti sada počinje novo poglavlje. Pogledajte ga u ljetnim kinima Jadran, Lapad i Slavica.

Jedan od deset najboljih filmova godine po izboru Nacionalnog udruženja američkih kritičara je „Čelična kandža“ koja se od četvrtka, 4. srpnja otvara i u Kinematografima Dubrovnik . Istinita je to priča o nerazdvojivoj braći Von Erich koji su ispisali povijest natječući se u iznimno kompetitivnom svijetu profesionalnih hrvača ranih osamdesetih godina. Kroz tragediju i trijumf, u sjeni svog dominantnog oca i trenera, braća traže besmrtnost veću od života na najvećoj sportskoj pozornici na svijetu…U glavnim ulogama našli su se Zac Efron, Jeremy Allen White, Harris Dickinson, Maura Tierney, Lily James

U filmu „Daddio“ Dakotu Johnson i Seana Penna gledat ćemo u emocionalnoj vožnji New Yorkom. Film Daddio traje 101 minutu, a u njemu se pojavljuje ukupno troje glumaca, a mjesto radnje je tek jedno – taksi. Daddio najavljuju kao zanimljivu priču o ranjivosti i povjerenju, a cijeli film je zapravo razgovor potpunih stranaca – putnice i vozača taksija – tijekom vožnje od Međunarodne zračne luke John F. Kennedy do Manhattana.

„Raj“ je dinamična obiteljska drama o kompleksnom odnosu majke i sina koja je premijerno prikazana na filmskom festivalu u Veneciji, gdje je dobila nagrade za najbolju žensku ulogu i najbolji scenarij, kao i nagradu žirija mladih za najbolji film. Julio ima 40 godina i još uvijek živi s majkom. Majka mu je kao mlada trudna cura bila prisiljena napustiti rodnu Kolumbiju, a danas je neovisna i temperamentna žena s kojom Julio ima kompliciran odnos – pun ljubavi, no istovremeno zagušujuć i opresivan. Jako su povezani, pa čak i rade zajedno kao krijumčari droge za lokalnog dilera. Kada im u život uđe mlada Kolumbijka s kojom moraju organizirati sljedeći prijenos droge, njihova će se svakodnevnica ozbiljno uzdrmati.

Detaljni raspored projekcija na www.kinematografi.org

Pročitajte još

Vesela atmosfera na cavtatskom karnevalu

Dulist

Željko Raguž dočekao Modrića i Kovačića u Dubrovniku

Dulist

Prometna nesreća kod Dola: Vozilo završilo na krovu

Dulist