DuList IN

NOVI KINO TJEDAN Film koji se snimao u Trstenome i Kuparima od četvrtka u Slobodi

lee miller winslet snimanje023

Zasigurno će najveću pažnju ovaj kino tjedan privući film ‘Lee’ s Kate Winslet u glavnoj ulozi, a koji se prije dvije godine snimao u Trstenome i Kuparima i u kojem su kao statisti sudjelovali i naši sugrađani. Priča je to o američkoj fotografkinji, Lee Miller, manekenki koja je tijekom Drugog svjetskog rata postala hvaljena ratna dopisnica časopisa Vogue. Film se počinje prikazivati ovog četvrtka, 10. listopada u kinu Sloboda.

Također od četvrtka u kino Visiju stiže ‘Megdan: između vode i vatre’, sportska drama nastala prema ideji Đorđa Balaševića, a čije je stvaranje i produkciju nastavio njegov sin Aleksa Balašević i ime filmu dao prema očevoj istoimenoj pjesmi iz 1983. godine. Film prati Petra, nekadašnju vaterpolsku zvijezdu čija je ishitrena reakcija prije sedam godina rezultirala tučnjavom u kojoj je poginuo njegov vaterpolski kolega i sin njihovog klupskog trenera. Sada, nakon što se povukao iz sporta radi kao zaštitar u noćnom klubu i povremeno odrađuje amaterske boksačke mečeve. No, kad sazna da je njegov bivši vaterpolski klub pred gašenjem zbog financijske krize, Petar se odlučuje na rizik profesionalnih borbi kako bi se odužio treneru za grešku iz mladosti i napokon suočio s onim što ga godinama proganja…

‘Jedina zemlja’, dokumentarni je film kojeg potpisuje palestinsko-izraelski kolektiv četvero mladih aktivista. Nastao je u najmračnijim i najstrašnijim vremenima u regiji, kao čin kreativnog otpora apartheidu. Premijerno je prikazan na Berlinaleu u sekciji Panorama gdje je i dobio nagradu publike. Riječ je o potresnoj priči o zajedništvu i prijateljstvu u nemogućim uvjetima te o potrazi za jednakošću i pravdom. Na rasporedu je u kino Visiji u srijedu, 16. listopada.

Banner 300x250 DU 1

Ciklus filmova Wima Wendersa koji će se sljedećih nekoliko tjedana prikazivati ponedjeljkom u Kinu Visia, Kinematografi Dubrovnik organiziraju s ‘Goethe-Institutom Kroatien’. Prvi film iz ciklusa koji će se prikazati u ponedjeljak 14. listopada je romantična drama ‘Paris, Texas’ iz 1984. Godine s Nastassjom Kinski u glavnoj ulozi.

Od repiznih naslova još možete pogledati Joaquina Phoenixa u novom nastavku ‘Joker:ludilo u dvoje’, novi film Danisa Tanovića ‘Nakon ljeta’ , animiranu avanturu ‘Male šape na velikom putovanju’.
Raspored projekcija potražite na: www.kinematografi.org.

Pročitajte još

POČEO JE GOOD FOOD Ovog tjedna tematske večere, piknik na Lokrumu, Foodravanje…

Dulist

BRAVO! Školi filma Šipan dvostruka nagrada za najbolji radionički film

Dulist

SUNČANA NEDJELJNA ŠPICA Početak listopada provodimo uz šetnje i kavice

Dulist