Aktualno

Novi filmski naslovi u kinima Sloboda i Visia

kino program naslovna

Novi kino tjedan, između ostalih, donosi četiri nova zvučna filmska naslova. Od četvrtka, 14. ožujka na programu Kinematografa Dubrovnik je majstorska melankolična priča s Paulom Giamattijem i Da’Vine Joy Randolph (Oscar 2024. za najbolju sporednu žensku ulogu), ‘The Holdovers’ redatelja Alexandera Paynea.

kinematografi HOLDOVERS

Filmski kritičar Nenad Polimac, prije same dodjele Oscara je napisao: ‘Film je dobio pet nominacija za Oscara, i to onih najvažnijih (režija, scenarij i tri glavna glumca), da je po pravdi, osvojio bi ih sve, no kad su takve nagrade u pitanju, u igri je previše interesa i ovakve ‘male’ produkcije više služe za to da popune ‘praznine’, nego da ugroze favorite.’

kinematografi majka cabrini

Film ‘Majka Cabrini’ dolazi od redatelja filma ”Zvuk slobode” Alejandra Monteverdea, a riječ je o biografskom filmu o jednoj od najutjecajnijih osoba na prijelazu u 20. stoljeće: sv. Franciski Cabrini, prvoj američkoj svetici. Film je temeljen na istinitoj priči o borbi jedne žene za jednakost, zdravlje i sreću useljeničke siročadi.

kinematografi stari hrast

Kino tjedan donosi i dugoočekivani ‘Stari hrast’ redatelja Kena Loacha koji je u 87. godini života snimio ovu humanističku dramu. ‘Postoji vrlo realna šansa da će mi ovo biti posljednji film u karijeri’, u jednom je intervjuu izjavio Ken Loach, jedan od najvećih britanskih redatelja posljednjih šest desetljeća (‘Ja, Daniel Blake’ , ‘Oprostite, mimoišli smo se’…).

kinematografi djecak i caplja

Na veliko platno stiže Oscarom nagrađeni animirani film ‘Dječak i čaplja’ velikog japanskog animatora Hayaoa Miyazakija. Film je, uz Oscara, osvojio još 28 filmskih nagrada te 86 nominacija, među kojima su Zlatni globus, BAFTA i Annie.

Raspored projekcija možete pogledati na www.kinematografi.org.

Pročitajte još

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

[FOTO] Evo kako sada izgleda plaža u Uvali Lapad

Dulist