DuList IN

Novi filmski naslovi u dubrovačkim ljetnim kinima

General kino Jadran 11

Pred nama je novi kino program u dubrovačkim ljetnim kinima.
U suradnji s ‘Muzejom crvene povijesti’, ova je subota, 24. kolovoza u Kinu Slavica, rezervirana za dokumentarni film autorice Marijete Radić ‘Kako smo se zabavljali – noćni život i zabava Dubrovnika 70-ih I 80-ih’. Nakon velikog uspjeha i iznimne posjećenosti istoimene izložbe u Muzeju crvene povijesti, ta zanimljiva tema dobila je svoj nastavak u vidu dokumentarnog filma. Film je sniman na autentičnim lokacijama nekoć popularnih mjesta za noćne izlaske i zabave u Gradu.
Od četvrtka u dubrovačkim ljetnim kinima možete pogledati kultni nadnaravni triler ‘The Crow (Vrana)’ sniman prema stripu Jamesa O’Barra. Legendarnu ulogu u rebootu kultnog filma preuzima Bill Skarsgard.
‘Kako se poseksati’ također je novi kino naslov. Film je osvojio Europsku filmsku nagradu za europsko otkriće, a na Zagreb film festivalu osvojio je Zlatna kolica za najbolji film. Tara, Sky i Em britanske su tinejdžerice, koje dolaze u grčko odmaralište ne bi li proslavile završetak srednje škole i skorašnji upis na fakultet. Tara je jedina od svojih prijateljica koja je još uvijek djevica i čvrsto je odlučila da će ovo putovanje to promijeniti…
Od četvrtka nas također očekuje redateljski prvijenac Zoë Kravitz, koja je ujedno i koscenaristica i producentica filma ‘Trepni dvaput’ (Blink Twice). S Channingom Tatumom u glavnoj ulozi, film progovara o dinamici moći nastaloj iz Zoëinih vlastitih iskustava i istražuje složenost i apsurdnost očekivanja koja se nameću ženama u modernom svijetu.
Iz ovogodišnjeg programa Cinehill festivala, u petak, 23. kolovoza u kinu Slavica na rasporedu je crnohumorna drama ‘Denni i Sergio’. Desetogodišnji Denni smišlja plan kojim bi spasio majku od očeva zlostavljanja angažirajući ‘superubojicu’. Međutim, ubojica kojeg pronađe, Secco, zapravo je sitni lopov bez pravog iskustva s ubijanjem. Njih se dvojica neočekivano zbližavaju snalazeći se u toj moralno složenoj situaciji u kojoj se isprepliću crni humor i dirljivi trenutci. Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu Raindance 2024. godine.
Za najmlađe posjetitelje na rasporedu je novi sinkronizirani crtić ‘Avanture malog Don Quijotea’.
Raspored pogledajte na www.kinematografi.org.

Pročitajte još

Lijepa Lejla Filipović zablistala na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala

Dulist

[FOTO] NEBESKI FENOMEN IZNAD GRADA Nezaboravni plavi mjesec

Dulist

BARBARA MATIĆ U GRADU Zlatna olimpijka uživa u Dubrovniku

Dulist