Aktualno

NOVI DETALJI S ‘OLIVERA’ Još pluta, na brodu 340 ljudi

foto jadrolinija

Tajekt Oliver, koji je iz Splita isplovio jutros u 10:30, pokvario se te već satima pluta u kanalu. Riječ je o trajektu koji je krenuo prema Veloj Luci na Korčuli, piše Index.

“Danas je trajekt Oliver isplovio u svojoj redovnoj liniji u 10:30 sati iz Splita prema Veloj Luci. Međutim, tijekom plovidbe došlo je do tehničkog kvara. Negdje oko pola sata smo pokušavali riješiti taj tehnički problem, privremeno smo uspjeli, međutim ponovno se dogodio. Taj problem traje i dalje, a mi ga intenzivno pokušavamo riješiti kako bi što prije dovezli trajekt Oliver do Vele Luke, Jadrolinija je unajmila remorker od kojeg očekuje da do 19 sati doveze putnike u luku.

Putnici koji su na trajektu, a idu za Lastovo trebali su presjedati iz jednog trajekta na drugi. Bez obzira u koji sat Oliver dođe u Velu Luku, putnici će biti prevezeni trajektom Korčula ili Bartol Kašić.

Napominjem u bilo koji sat. Zahvaljujem se našim putnicima na razumijevanju prema posadi i nama zbog ove nepredviđene situacije. Što se tiče putnika koji su trebali ići iz Vele Luke za Split, oni su otišli alternativnim putem preko Korčule katamaranom. Jadrolinija će pokriti te troškove i još se jednom zahvaljujem svim putnicima na razumijevanju”, kazala je koordinatorica plovnog područja Jelena Ivulić.

Upitan sutrašnji koncert
Na pitanje što će biti s koncertom koji se trebao sutra održati na trajektu Oliver tijekom plovidbe u Velu Luku ususret koncertu Trag u beskraju, Ivulić je kazala: “Kad dobijemo detaljne informacije o kvaru, vidjet ćemo što će biti sa sutrašnjim rasporedom plovidbe prema Veloj Luci. Kvarovi se rješavaju, do sada smo to rješavali u par sati, trudimo se i sada.”

“Detaljnije ćemo informacije objaviti sutra. Na brodu je u redovnoj liniji isplovilo 340 putnika, a u ovom trenutku se brod nalazi udaljen 6 milja od trajektne luke”, dodala je na kraju Ivulić.

Pročitajte još

ŠEST SATI KASNIJE ‘Oliver’ uplovio u Velu Luku

Dulist

OŠ LAPAD POSTAJE OŠ IVA DULČIĆA? Pokrenuta peticija zbog promjene naziva škole

Dulist

Trajekt ‘Oliver’ u kvaru, pluta u Korčulanskom kanalu

Dulist