Aktualno

NOVE KAZNENE PRIJAVE ZA TRAGEDIJU U HE DUBROVNIK Košta: Čudno mi je da direktor ništa ne zna

doris kosta

Odvjetnica Doris Košta u izjavi za medije u pauzi današnjeg ročišta za tragediju u HE Dubrovnik otkrila je kako je podnijela novu kaznenu prijavu i to protiv Miljenka Miljka, Pera Miletića, Iva Lise i Tea Sekonda.
Prokomentirala je i dosadašnje svjedočenje Iva Miletića.
-Mmi kao oštećeni i Državno odvjetništvo znamo puno više o glavnom projektu. Zato što sam u početku postupka bila podnijela kaznene prijave protiv osoba koje sam navela da su napravili i bili sudionici u glavnom projektu.Neovisno o tome, govorilo se o Elaboratu protupožarne zaštite, o protupožarnoj zaštiti i svugdje se decidirano navodilo da ne smiju biti zapaljive stvari. Tako da mi znamo malo više nego ona druga strana, koja vjerojatno nije upoznata jer je to drugi predmet – rekla je te nastavila:
-Zašto sam pitala tko je donio odluku da se ide na uporabnu dozvolu – oni su izvršili radove, bili su svjesni da su postupili protivno pravilima te su to htjeli nekako legalizirati i išli su na uporabnu. Živo me interesira tko je dao nalog da se to napravi – rekla je te napomenula kako imamo pojedine osobe koje su zadužene i koje moraju svojim položajem i znanjem jamčiti sigrunost.
-Jako mi je čudno da direktor ne zna ništa, ali to smo već u ovom postupku naučili da nitko ne zna ništa. Mogu vas obavijestiti da sam kao punomoćnica oštećenih podnijela kaznene prijave protiv arhitekta Miljenka Miljka, Pera Miletića, Iva Lise i Tea Sekonda. Iz njihovih iskaza i stanja spisa evidentno je da su počinili kaznena djela iz članka 221. Ja sam im stavila stavak 1. Zašto? Zato što su bili svjesni, s obzirom na svoja znanja, a i svoj položaj i to su svjesno propustili napraviti. U čijem interesu? Vjerojatno u interesu investitora. Podnošenjem te kaznene prijave samo će po nama doprinijeti jednom cjelovitom i potpunom utvrđenju odgovornosti svakog pojedinca, ali neće eskulpirati ove koji se nalaze na optuženičkim klupama – rekla je Košta.
Na pitanje hoće li se u slučaju prihvaćanja te kaznene prijave optužnica proširiti odgovara:
-Kad bi se postupalo i po izvidima i našlo utemeljenosti, a mi ne bismo podnijeli kaznene prijave da nisu utemeljene, onda bi Državno odvjetništvo moralo podignuti optužnicu. Zavisi o fazi ovog postupka. Vjerujem da mogu ići i samostalno da se sad ovaj postupak dalje ne produljuje – smatra.
Još je jednom ponovila kako joj je nepojmljivo da nitko ne zna ništa.
-Vrlo je interesantno u cijelom ovom postupku da je investitor HEP dao značajna sredstva za izradu glavnog projekta, a 2015. su zadnji kontakti i njega se više ne spominje. On je vrlo skupa investicija te se išlo na ovaj način da se s tim tzv. uporabnim dozvolama prikrije ono što je napravljeno s manje sredstava – zaključila je.

Pročitajte još

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist