Aktualno

Nove cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja

shutt bolest

Cijene polica dopunskog osiguranja od 1. listopada iznose 70 kuna mjesečno, odnosno 840 kuna godišnje za sve kategorije koje su ugovorile policu.

Oko 870 tisuća osiguranika koji su do sada imali pravo na policu dopunskog osiguranja, a koju podmiruje državni proračun, i dalje imaju pravo na besplatno osiguranje pod istim uvjetima kao i do sada, ističu iz HZZO-a, te dodaju kako će se osiguranicima koji su unaprijed platili premiju obračunati pretplata i dobit će obavijest koliko ona iznosi te će za toliko moći umanjiti buduću obvezu plaćanja ili će im se vratiti novac.

Oni koji su ugovorili trajni nalog u bankama ili na obračunu plaće trebaju sami dati nalog da im se korigira mjesečni obrok, nakon što dobiju obavijest o datumu početka važenja nove cijene.

Oni koji su ugovorili trajni nalog u bankama ili na obračunu plaće trebaju sami dati nalog da im se izvrši korekcija mjesečnog obroka, a od kada će to biti dobiti će obavijest putem medija i banaka u kojima su ugovorili trajni nalog.

Novom cijenom police dopunskog zdravstvenog osiguranje ostvaruju se jednaka prava kao i s dosadašnjom odnosno: dopunsko zdravstveno osiguranje u potpunosti pokriva sudjelovanje (tzv. "participacije") u troškovima zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja koje inače osiguranik mora sam doplatiti prilikom korištenja primarne zdravstvene zaštite, bolničkog i ambulantnog liječenja, specijalističkih pregleda, dijagnostike i laboratorijskih usluga i slično.
 

Pročitajte još

Shaquille O’Neal večeras u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru: Županijski sud ukida odluku o jamčevini

Dulist