Aktualno

NOVA TROČLANA UPRAVA ACI-JA Na čelu ostaje Kristijan Pavić, a ulazi još i bivši ministar turizma

Kristijan Pavic 12

Dubrovčanin Kristijan Pavić ostaje na čelu ACI-ja kao predsjednik Uprave tvrtke.

Naime, na zatvorenom dijelu sjednice Vlade RH donesen je Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva ACI d.d. imenovanje Kristijana Pavića za predsjednika Uprave, a Josipa Ostrogovića i dr.sc. Ivana Heraka za članove Uprave toga društva, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju na razdoblje od četiri godine čime je ova državna tvrtka dobila novu tročlanu upravu.

Herak, inače bivši ministar turizma do 2000., kako piše Jutarnji.hr, stiže u kvoti HNS-a, nakon što je i ranije član Uprave bio Juraj Bukša, njihov kadar, dok je Ostrogoviću, predsjedniku riječkog HDZ-a, ovo drugi mandat.

Uprava se sada povećala za jednog člana, a sva trojica članova Uprave imenovat će se na mandat od četiri godine. Vlada je takvu odluku donijela zadnji dan kada je isticao privremeni šestomjesečni mandat Kristijanu Paviću iako je natječaj bio gotov u listopadu prošle godine. Dubrovčanin Kristijan Pavić kormilo tvrtke ACI preuzeo je 2016., a do tada je bio zamjenik ravnatelja u Lučkoj upravi u Dubrovniku. Herak inače dolazi s pozicije posebnog savjetnika ministrice turizma Nikoline Brnjac, a bio je i savjetnik bivšem HDZ-ovom ministru Gariju Cappelliju.

Osnivao je IDS, bio u HSLS-u, a 1999. ušao je i u HDZ-ovu Vladu Zlatka Mateše. Bio je i glavni menadžer u Hrvatskom nogometnom savezu 2018., a stranka HNS htjela je da nosi njihovu listu u VIII. izbornoj jedinici, te da prošlim lokalnim izborima bude kandidat za istarskog župana, ali se od toga na kraju odustalo.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist