DuList s ponosom objavljuje suradnju s Jannette Razum, simpatičnom majstoricom slastica iz Samobora!
Posvećena obitelji, ali i ljubavi prema slasticama, ova vrijedna prvostupnica ekonomije trenutno je domaćica koja u svojoj kuhinji stvara – čaroliju. Čarolija je pretočena u ‘Slatki svijet torti i kolača‘, stranici gdje se mogu pronaći izvrsni recepti iz mnogobrojnih kategorija od kojih bi, kaže, posebno izdvojila Recepte za djecu koji se nalaze u glavnom izborniku recepata te Bakinu kuhinju i Zdrave recepte koji su samostalne stranice!
Osim recepata na stranici se nalazi i Dječji svijet s idejama i savjetima vezanim uz organizaciju dječjih rođendana te zabavni kutak s bojankama i ostalim zabavnim radnim listovima za printanje.
A da se vratimo na slatko – nije bilo lako izabrati baš onaj prvi recept za početi suradnju, kad su svi tako fini! No, krenuli smo s nečim neobičnim, ali jako ukusnim.
Sladak i sočan čokoladni kolač, a još k tome zdrav? Moguće je!
Upoznajte Jannette i njezin ‘Čokoladni kolač s bananama’ – ukusnu štrucu od čokolade, raženog brašna i banana.
Sastojci
3 zrele banane
80 ml kokosovog ulja
80 g meda
80 g kokosovog šećera
2 jaja
½ žličice arome vanilije
prstohvat soli
185 g raženog brašna
40 g kakaa u prahu
1 žličica sode
½ žličice cimeta
80 g tamne čokolade
Priprema
U zdjeli pomiješajte raženo brašno, kakao, sol, sodu i cimet.
U zasebnoj zdjeli jaja izmiksajte s kokosovim uljem i šećerom, aromom vanilije, medom i bananama. Suhe sastojke dodajte u zdjelu s mokrim sastojcima pa kuhačom lijepo sjedinite smjesu. Na kraju dodajte grubo nasjeckanu čokoladu.
Smjesu izlijte u duguljasti kalup za pečenje kojeg ste obložili masnim papirom. Kolač pecite 35 minuta na temperaturi od 180 °C. Čačkalicom provjerite je li pečen.
Pečeni kolač ohladite na sobnoj temperaturi i poslužite se!