Grad

Nova solarna rasvjeta u Ulici kardinala Stepinca

Nova solarna rasvjeta u Ulici kardinala Stepinca 1

Uz radove postavljanja nove vodo-komunalne infrastrukture u sklopu projekta Aglomeracija, Grad Dubrovnik izveo je i zahvat izgradnje nove javne rasvjete u prethodno neosvijetljenom dijelu Ulice kardinala Stepinca, od hotela More do skretanja za Ulicu Iva Dulčića.

Ovim projektom rekonstrukcije postavljena je suvremena LED solarna i u potpunosti ekološka javna rasvjeta, bez potrošnje električne energije. Svjetiljke pokreću punjivi akumulatori koji svoju funkciju neometano obavljaju i za vrijeme oblačnog vremena. Na ovoj dionici prethodno nije bilo javne rasvjete, a projekt je obuhvatio ugradnju 13 stupnih mjesta, nakon čega će u narednom vremenu uslijediti postavljanje novog asfaltnog zastora prometnice.

Trasa nove javne rasvjete duga je 455 metara te je usklađena s trasom vodovodne i kanalizacijske mreže budući da je polaganje instalacija odrađeno istovremeno s ovim radovima, čime su izbjegnuti dodatni radovi iskopa.

Novim instalacijama i novim asfaltnim zastorom osigurat će se kvalitetno i sigurno odvijanje cestovnog prometa svih kategorija vozila te pješaka i biciklista.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist